Guliver image

SADA JE STVARNO GOTOVO: ‘Kralj Cigana’ odlazi u mirovinu, karijeru koju su pratili skandali i kokain završava neporažen

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Iako je svoju mirovinu najavio još prije svog zadnjeg meča  protiv Dilliana Whytea nitko mu nije vjerovao, ali sada je i službeno. Tyson Fury je na svoj 34. rođendan objesio rukavice o klin.

Jedan od najboljih teškaša ovog stoljeća odlučio je otići u mirovinu kao neporažen i kao aktualni prvak svijeta.  Mnogi i  dalje misle da je ovo samo medijsko zavarivanje kako bi dobio više pozornosti kada se vrati iz mirovine, ali je Fury rekao da je obećao ženi da u ring više ne ide.

‘Ogromne zahvale svima koji su imali utjecaja na moju karijeru tijekom svih ovih godina. Nakon dugih i teških razgovora, konačno sam odlučio povući se. Na svoj 34. rođendan reći ću: ‘Bon Voyage‘ (Sretan put). Evo nekoliko osoba koje su me učinili posebnim na ovom putovanju’ napisao je na Twitteru.

Velika karijera

‘Oprostite ako sam nekog izostavio, ali previše je ljudi za spomenuti. Ogromno poštovanje ide ka Paris Fury koja mi je pomogla više nego itko. I najvažnije za kraj, hvala Bogu. Vidimo se na drugoj strani, veliki ‘dozeri‘. 2008-2022′ zaključio je.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli Tyson Fury (@tysonfury)

Fury je u karijeri u ringu ušao 33 puta te savio 32 uz jedan remi, a 23 puta je meč završio nokautom. Pobjeđivao je Klička i Wildera koji su bili najdominantniji teškaši stoljeća. Iskreno je priznao nakon pobjede nad Kličkom da mu nije bilo do boksa te je novac trošio na alkohol i kokain i ponovno razmišljao o samoubojstvu.




Vratio se iz ponora, šokirao sve pobjedama protiv Wildera, a publici će ipak ostati dužan za meč protiv Usika ili Joshue. Njegov zadnji meč bio je na Wembleyu te je na stadionu bilo 90 tisuća ljudi. Govorili su mu da je predebeo i prespor, ali Fury odlazi kao neporaženi šampion te jedan od najboljih ikad.

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.