Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Otkriveno zašto je JDS pao na dopinškom testu! Brazilcu prijeti teška suspenzija

Autor: Bruno Herljević

Borba, koja je trebala biti spas za JDS-ovu karijeru nakon poraza od Stipe Miočića, otkazana je odmah, a njegovi suradnici šokirani su pozitivnim nalazom.

Jedan od najboljih MMA teškaša današnjice i zvijezda UFC-a, Junior dos Santos pao je na dopinškom testu. Uzorak mu je nenajavljeno uzet 10. kolovoza, mjesec dana prije nego što se na priredbi UFC 215 trebao boriti s Francisom Ngannouom.

Borba, koja je trebala biti spas za JDS-ovu karijeru nakon poraza od Stipe Miočića, otkazana je odmah, a njegovi suradnici šokirani su pozitivnim nalazom.

“Pokušavamo se posložiti i shvatiti rezultate da bismo mogli istražiti što se zapravo dogodilo. Znamo da Junior nikada svjesno nije uzeo nikakva zabranjena sredstva i uvijek javno podržavamo ono što radi USADA. Vjerujemo kako ćemo saznati što se zapravo dogodilo i zašto je do toga došlo”, kazali su iz Juniorove ekipe.

U javnost je ubrzo izašla Juniorova pravna predstavnica, Ana Claudia Guedes, koja je predstavila informacije kojima do sada raspolažu.

“Junior je bio pozitivan na supstanciju Hydrochlorothiazide. Riječ je o diuretiku koji je USADA zabranila jer se koristi za ‘maskiranje’ drugih rezultata. Mi ne znamo odakle je supstancija došla. Junior je nekoliko puta dobrovoljno testirao urin i krv i nikada do sada nije bio pozitivan na testovima”, izjavila je Guedes.

Junioru prijeti teška suspenzija u trajanju od dvije godine, a njegov pravni tim zatražio je novi uzorak.

“Odmah smo tražili B uzorak. On je najčešće isti kao onaj prvi, tako da već radimo na analizi svih suplemenata i lijekova koje je Junior uzimao tijekom priprema kako bismo pronašli gdje je diuretik bio kontaminiran. Junior i dalje podržava USADA-ina testiranja, ali trenutno proživljava posljedice tih testova. Obraio se već Ngannou i ispričao mu se zbog toga što se dogodilo te mu je zahvalio na razumjevanju. Nadaju se kako će se situacija riješiti i kako će se meč održati u nekom drugom terminu”, izavila je Guedes.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.