Foto:instagramscreensot

Od ranjavanja preminuo višestruki svjetski prvak, postat će ‘Anđeo sporta’

Autor: Dnevno GIŠ

Uskoro će se napuniti dvije godine od početka agresije Rusije na Ukrajinu i nažalost još uvijek na bojištima ginu velika imena svjetskog sporta, koje neće biti moguće zamijeniti i nadoknaditi.

Zadnji od velikana ukrajinskog, ali i svjetskog sporta, koji je položio život u obrani Ukrajine je svjetski prvak u kick-boksu Sergej Lisjuk, koji je preminuo od rana zadobivenih na ratištu oko Donbasa.

Lisjuk je višestruki ukrajinski, europski i svjetski prvak, a ranjen je u borbama kod Avdejevke. Kako je priopćio Odbor za omladinu i sport Rada, on je 12. studenog naletio na minu i odmah je prebačen u bolnicu

Borba za život

Sportašu je odmah amputirana noga, ali nažalost liječnici mu nisu mogli spasiti život. Lisjuku su se deset dana u bolnici u Dnjepopetrovsku borili za njegov život, ali je Sergej preminuo 22. studenog.

Lisjuk je nosio čin majora, a radio je kao nastavnik na Katedri za tjelesnu kulturu na Akademiji Državne kazneno-popravne službe.

Sergej Lisjuk ući će u red sportaša koji su dali svoj život za Ukrajinu. Sportski komitet Ukrajine je prošle godine, zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta te zemlje, pokrenuo projekt “Anđeli sporta – Rekvijem za izgubljene ukrajinske sportaše”.
Modrić i ekipa niti ne znaju što im se sprema, Luka će zapamtiti oproštaj

Na ovom spisku se trenutno nalazi oko 300 ukrajinskih sportaša koji su poginuli u sukobima sa Rusijom.

Autor:Dnevno GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.