Screenshot: X/Daily Loud

Nesretnik napao MMA borca mačetom, ali je ubrzo požalio

Autor: Ivor Krapac

Hrvatske ulice, parkovi i trgovi ponekad znaju biti opasni, ali to je ništa prema scenama koje se znaju vidjeti drugdje, zapadnije od nas. Jedna takva dogodila se na uvijek vrućem jugu Floride, u Miamiju, gdje je žrtva napada bio Javier Baez, čovjek s iskustvom u vodama mješovitih borilačkih vještina, koji je pokazao djelić svojeg borilačkog asortimana braneći se od napasnika.

Na jednom tamošnjem parkiralištu Baeza je napao muškarac koji se pritom služio mačetom. Policija je kasnije identificirala da se radilo o 50-godišnjem Omaru Morreru, koji je borca namjeravao napasti hladnim oružjem, ali slabo mu je pomoglo to što je bio naoružan.

Baez je napadača primio i bacio na pod kao da je lutka, a mačeta je ostala na podu nakon tog zahvata, neiskorištena i beskorisna s obzirom na to da su ruke čovjeka s iskustvom u MMA-u obavile sav posao.

Koliko puno znači borilački instinkt, to pokazuje snimka, ali i riječi kojima je Baez opisao situaciju.
“Meni je to u krvi. Kada treniraš svaki dan, onda ni ne ramišljaš u situacijama kao što je bila ova. Bacio sam ga na pod, stavio koljeno na njega, zvao policiju”, rekao je borac o tijeku događaja.

Gušenje je pritom bilo presudan potez. Nakon toga, više nije bilo izlaza za napadača koji je na Baeza išao mačetom i brzo ‘nadrapao’.

Bivši prvak Europe se napio i pucao u centru grada ispred restorana, ima i žrtava
“Kada sam krenuo u gušenje, brzo je sve bilo gotovo jer čovjek kojeg se guši ne razmišlja ni o čemu drugom nego o tom da mu ponestaje zraka”, dodao je Baez.

Policija je potom obavila svoj dio posla, a napadača čeka suočavanje s optužbama za pokušaj pljačke i teški nasrtaj na drugog čovjeka.

Što se Baeza tiče, 34-godišnji Amerikanac pokazao je dio svojeg iskustva u kojem je u profesionalnim vodama imao pet pobjeda i dva izgubljena meča, uz jednu neriješenu borbu.

Čovjeka koji ga je napao nije poznavao osobno. Otkrio je tek da ga je vidio tu i tamo, a ovaj bliski susret će obojica pamtiti.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.