NAJEMOTIVNIJI TRENUTAK BOKSAČKOG SPEKTAKLA! Hrgović prišao Draženovoj majci: ‘Moram vas zagrliti’

Autor: Bruno Herljević

Hrvatski boksač Filip Hrgović obranio je naslov interkontinentalnog prvaka po verziji WBC svladavši na bodove, jednoglasnom odlukom sudaca, u zagrebačkom Domu Dražena Petrovića Amerikanca Kevina Kingpina Johnsona.

Od samog početka Hrgović je serijama udaraca obasipao 39-godišnjeg Johnsona i to je nastavio činiti svih osam rundi, ali je Amerikanac sve izdržao i pokazao zašto ga svojevremeno nisu mogli nokautirati niti Vitalij Kličko, a ni Tyson Fury. U drugoj rundi je Hrgović snažnim desnim krošeom oborio Amerikanca, sudac mu je počeo brojati, ali ga je nokauta spasio gong i istek runde.

Hrgoviću je ovo sedma pobjeda u isto toliko profesionalnih borbi.

“Svo poštovanje Johnsonu, pravi je ratnik i pravi borac. On je sa svim najjačim svjetskim teškašima izdržao dokraja i jednostavno nije htio pasti”, kazao je 26-godišnji Hrgović nakon pobjede.

Johnson je uskočio kao zamjena za ovaj meč nakon što je prije nekoliko dana odustao Ekvadorac Ytalo Perea, a ovo mu je bio 12. poraz u 45. borbi.

Nakon meča Filip se susreo s Biserkom Petrović, majkom preminulog Dražena Petrovića, koja ne propušta niti jedan događaj u Draženovu domu pa tako nije ni Filipov meč.

Hrgović ju je uočio nakon borbe i otišao je pozdraviti.




“Gospođo, zagrlit ću vas. Ispričavam se što sam mokar, znojan. Nadam se samo da sam bio dostojan imena ove dvorane i vašeg sina”, rekao je Filip Biserki Petrović.

Draženova majka prihvatila je zagrljaj. “Navijala sam za tebe, skakala sam, a onaj Amerikanac stvarno može podnijeti puno udaraca”, rekla je Draženova majka Filipu.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.