FOTO: Facebook

MLADA BORKINJA STATUSOM POTRESLA REGIJU: ‘Neću da mi roditelji dižu kredit da bi mogla predstavljati svoju zemlju’

Autor:

Prednost, izgleda, nemaju najbolji već oni s najviše novaca

Mlada BiH borkinja Ajla Mahmutović “rasturila” je na U21 Državnom karate prvenstvu Bosne i Hercegovine. To je bio njezin sedmi naslov državne prvakinje, a tri dana nakon osvajanja objavila je da mjesto prepušta suparnici koja si može pruštiti odlazak na Svjetsko prvenstvo.

U svom Facebook statusu napisala je kako više ne želi “pljačkati” roditelje, koji bi njezinim sestrama morali uskratiti puno toga kako bi ona mogla predstavljati državu na SP-u.

“Bez obzira na to što sam pokazala da sam najbolja i postala prvakinja Bosne i Hercegovine po sedmi put, moje mjesto na Svjetskom prvenstvu preuzet će djevojka koju sam pobijedila u finalu Državnog prvenstva prošli vikend, a koja može platiti odlazak. Jednostavno ne mogu dozvoliti da moji roditelji ponovno dižu kredit i ulaze u dugove da bih ja mogla ići predstavljati svoju državu! Ne bih mogla pogledati svoje tri sestre u oči, kad znam koliko stvari bih im oduzela”, napisala je Ajla

Mnoge je ovaj status dirnuo i poželjeli su pomoći djevojci iz Cazina, vrlo brzo organizirana je akcija skupljanja novaca, a potreban iznos skupljen je u rekordnom roku. Nakon što su vidjeli građane, koji su se aktivirali i počeli uplačivati novac, napokon su se oglasili i političari, koji su joj obečali novčanu potporu.

“Pronaći ću način da osiguramo ta sredstva. Iako je u pitanju Kanton Sarajevo, želimo joj pomoći”, rekao je Mirvad Kurić, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Ipak, njegova zakašnjela pomoć neće biti potrebna Ajli. Dobri ljudi, koji ne sjede na političkim funkcijama, već su prikupili novac. Mlada prvakinja zamolila ih je da prestanu uplaćivati na njezin račun jer ima dovoljno, a ukoliko i dalje žele pomoći neka novac uplate borkinjama koje se nalaze u jednako teškoj situaciji kao ona.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.