FOTO: YouTube

MIOČIĆEVA NOVA SUPERBORBA? Hrvačka zvijer priprema se za okršaj sa Stipom

Autor: Željka Orešković

Već se pričalo o ovoj borbi, ali tek sada bi mogla biti realizirana

Pred Stipom Miočićem 7. srpnja je nova borba za obranu pojava teškaškog prvaka. Hrvat će u kavez uči sa svojim velikim prijateljem Danielom Cormierom, prvakom poluteške kategorije, koji će pokušati zavladati dvama kategorijama u isto vrijeme.

Iako je ta borba u središtu pozornosti, iza kulisa se. čini se, kuha još jedna “superborba”. Miočićev izazivač bio bi Brock Lesnar, superzvijezda WWE-a, koja se već nekoliko puta spominjala kao izazivač, ali nikada se nije realiziralo.

Ipak, moguće je da će sada doći do toga jer u borilačkom svijetu kruži priča da je Lesnar zanemario hrvanje i da se potpuno posvetio MMA treninzima, kako bi se borio s pobjednikom iz borbe Miočića i Cormiera, a mnogi upravo Amerikanca hrvatskih korijena vide kao slavljenika.

Inače. Lesnar je posljednji put nastupao za UFC 2016. godine kada je pobijedio Marka Hunta, ali nakon toga je pao na dopinškom testu te je borba proglašena nevažećom.

Osim toga, već neko vrijeme Dana White, Lesnara koristi samo u svrhu promocije pa nikom nije jasno kako misle da borac, koji skače iz kečera u MMA i uopće nije na rang listi, ima šanse protiv Miočića, “najopasnijeg čovjeka na svijetu”, a ni kako je moguće da uopće dobije borbu.

Odgovor je vrlo jednostavan, novac. Kod UFC-a sve je na prodaju pa tako i borbe, odnosno Lesnar je ogromna reklama i prodaje puno PPV-a te ne treba nimalo čuditi Whiteov potez da mu pruži priliku protiv Miočića.

Čak ni Stipe tome se, vjerojatno, ne bi protivio jer je napokon, kao jedini koji je teškaški pojas obranio tri puta, počeo pošteno naplaćivati svoje borbe.




 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.