FOTO: YouTube

MIOČIĆEV IZAZIVAČ UPOZORAVA NA PAKAO: ‘Ja sam radio isto, ne znači da sam loš čovjek’

Autor: Željka Orešković

'Predator' je progovorio o kalvariji koju proživljavaju njegovi sunarodnjaci

“Ovu pobjedu posvećujem svojoj braći u Libiji koju danas tretiraju kao robove”, kazao je Francis Ngannou (31), vlasnik najsnažnijeg udarca na svijetu, nakon pobjede nad Nizozemcem Alistairom Overeemom (37).

Tom pobjedom izborio je okršaj protiv prvaka Stipe Miočića, teškaša hrvatskih korijena.

“To nije pošteno, osjećam se zaista loše zbog toga. To je kriminal! Ispričavam se zbog ovih riječi, ali to moram reći: jebeš ropstvo, jebeš rasiste, jebeš rasizam! Tražite slobodu”, poručio je Ngannou.

Ako netko zna kakva je situacija s ljudskim pravima u Africi, Francis zna. On je iz malog mjesta Batie u Kamerunu, a još kao 12-godišnjak radio je u rudnicima i kamenolomima. Domovinu je napustio i neko vrijeme je bio beskućnik u Francuskoj te je i sam mogao biti žrtva trgovine ljudima. Mladi Afrikanci završavaju kao robovi za 400 dolara po osobi.

“Mnogi Afrikanci žele otići iz Libije u potrazi za boljim životom. Traže put prema Europi i prolaze kroz Libiju, a tamo ih uhvate, prevare i prodaju kao robove. Vidio sam to na televiziji i društvenim mrežama, to mi slama srce”, govori “Predator” i dodaje:

“I ja sam imigrant koji je radio istu stvar, ali to što sam otišao ne znači da sam loš čovjek. Našao sam bolji život i način kako pomoći sebi i svojoj obitelji, zaraditi svoj novac”.

Ngannou planira novac, koji je osvojio pobjedivši Overeema, uložiti u poboljšanje uvjeta za djecu u školi u Kamerunu koji je otvorio.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.