FOTO: YouTube

MAVROVIĆ ODUŠEVLJEN HRGOVIĆEM: ‘Nadmašit će i mene, prošetat će kroz borbe’

Autor: Željka Orešković

Mavrović je otkrio i grešku zbog koje je izgubio od Lewisa

Filip Hrgović je nakon 13 mjeseci pauze debitirao u profesionalnom ringu i gledateljima je priuštio pravu poslasticu. Brazilca Zumbana sredio je u 90 sekundi tehničkim nokautom.

“Bit će ovo dugo i teško putovanje, ali znam da mogu puno. Nikome neće biti lako samnom, ma koliko dobar bio. Ne mogu reći da ću svakoga dobiti, ali nikome neće biti lijepo u ringu sa mnom”, kazao je Hrgović.

Filip je zaista bio brilijantan u Rigi, a u svojoj prvoj profesionalnoj borbi bio je bolji i od Joshue koji je Zumbana pobijedio u drugoj rundi, prekidom. Hrgović je tako oduševio i Mavrovića koji je za njega imao samo riječi hvale.

“Filip je to riješio onako kako sam i očekivao, lagano, bez problema“, rekao je Željko Mavrović, pa nastavio:

“U prvoj borbi nije imao problema, a vjerujte mi neće ih imati ni u idućim borbama. Kad uđete u profesionalce u prvih nekoliko borbi imate lakše suparnike. Tako će biti i s Filipom. Brazilac nije bio njegova klasa, a neće biti ni idući protivnici. Doslovno će prošetati kroz sljedećih nekoliko borbi”.

Mavrović se sjetio i svoje prve profesionalne borbe nakon Olimpijskh igara u Barceloni 1992. godine.

“Mislim da je ta prva profesionalna borba bila u ožujku 1993. godine. Protivnik mi je bio Belgijac Bruno Podgorni. Nisam imao problema u tom meču. Ne sjećam se je li prekid bio u drugoj ili trećoj rundi, ali brzo sam to riješio.




Ja sam na mala vrata ušao u profesionalni boks, a na kraju sam napravio velike stvari. Sjećam se da sam prvih nekoliko borbi lagano dobio”, rekao je Mavrović koji se 1998. borio s velikim Lennoxom Lewisom za svjetski naslov.

“Naravno, bio je to vrhunac moje karijere, ali vjerujem da Hrgović može ponoviti te uspjehe. Uvjeren sam da bi i mene mogao nadmašiti. On će se jednog dana sigurno boriti za naslov svjetskog prvaka, pred njim je blistava budućnost. Ima sve predispozicije da nadmaši i mene, želim mu to od srca”, govori Mavrović.

Šaka sa Srednjaka otkrila je i jednu grešku koja ga je stajala poraza od Lewisa, te je Hrgoviću dao savjet.




“Ja sam na 191 centimetar u prosjeku imao oko 101 kilogram, ali za borbu s Lennoxom Lewisom imao sam 96,7 kilograma i u tome sam pogriješio. Filip je visok 198 centimetara i vjerujem da će mu za prave mečeve trebati koji kilogram više jer bi s tako bio opasniji. Ipak, mora sam osjetiti sebe, možda njemu više odgovara da su mu mišići vitalniji, da ima više zraka u plućima”, zaključio je Mavrović za Večernji list.

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.