KHABIB NURMAGOMEDOV POMIČE GRANICE: Kao dječak hrvao se s medvjedom, pogledajte što radi danas

Autor: J.V.H.

Misli li Khabib da će mu u sljedećem meču za obranu naslova protiv (Fergusona?) trebati plivače kožice na rukama i nogama, škrge iza ušiju, ili samo povećava maksimalni primitak kisika i mentalnu toleranciju na abnormalne uvjete, ne stoji u opisu videa koji se pojavio na Instagram profilu njegovog prijatelja Kingfarruha.

Na njoj vidimo UFC-ovog prvaka lake kategorije kako svim silama pokušava plivati protiv struje koja ga nosi nizvodno.

“Prednost i rad od strane prvaka Khabiba Nurmagomedova. Danas je vrlo hladno, ali njemu to nije bilo bitno. Voda je toliko hladna da sam se ja umalo smrznuo kad sam samo stopalo stavio u nju. Tony, u problemima si!”, napisao je.

S razlogom je tu aluzija na Tonyja Fergusona, vjerojatnog Khabibovog budućeg protivnika koji je inače poznat po nekonvencionalnim metodama treninga.

Dok Tony Ferguson prednjači u nekonvencionalnosti pokreta i razmišljanja, Khabib do granica izdržljivosti tjera svoje tijelo. Mnogi se s razlogom pitaju je li krenula bitka i po pitanju tko je od njih dvojice luđi. U percepciji javnosti trenutačno je Ferguson tu u velikom vodstvu, iako je jasno da se radi o iskrivljenoj slici ovog istinskoga, možda i jedinoga  borca koji jest “umjetnik” borilačkih vještina (mixed martial arts).

Ferguson je pojasnio da su se mediji njime izrugivali dok je prolazio unutrašnju borbu koju oni nisu vidjeli, vezanu i za najbliže ljude koji ga okružuju, pa i smrtni slučaj. Za to vrijeme Ferguson je u očima ljubitelja borilačkih vještina porastao do mitskog statusa.

“Tony Ferguson je tip koji sanja da gubi od samoga sebe”, “Tony Ferguson je tip koji će te nazvati samo da ti kaže da je sada zauzet i da će nazvati poslije”, “Tony Ferguson je tip koji će nazvati 911 i pitati ‘imate li hiran slučaj'”, neki su od primjera izreka kakvih je pun internet.




“Tony Ferguson je tip koji Khabiba spasi iz rijeke, a onda nastavi plivati”, mogao bi biti odgovor na ovo?

Autor:J.V.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.