Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

JOŠ NIŠTA OD HRGOVIĆA, ALI ZA BABIĆA SLIJEDI BORBA KARIJERE! Okušat će se protiv bivšeg svjetskog prvaka!

Autor: F.F

Uz Filipa Hrgovića, Alen Babić sigurno je najpopularniji hrvaski boksač, a The Savage je napokon saznao ime svog novog protivnika. Bit će to deveta profesionalna borba Babića, vjerojatno i najteža u njegovoj karijer.

Naime, The Savage će se okušati protvi bivšeg svjetskog prvaka, Australca Lucasa Brownea. Browne je 2016. godine nokautirao Ruslana Čagajeva te osvojio titulu svjetskog prvaka prema WBA diviziji.

Bit će, uvjerljivo, najteži protivnik Babića u dosadašnjoj karijeri hrvatskog boksača.

Impresivan skor

Browne ima impresivan skor, slavio je u 29 navrata, a upisao je samo tri poraza. Treba nadodati da je čak u 25 navrata slavio nokautom. Australac je poraze pretrpio od respektabilnih protivnika, Davida Allena, Paula Gallena te od Babićevog dobrog prijatelja i sparing-partnera Dilliana Whytea. Posljednju borbu odradio je u travnju ove godine kada ga je u prvoj rundi nokautirao Paul Gallen.




Babić je do sada pisao osam profesionalnih mečeva te je u svim slavio nokautom. Posljednju borbu odradio je prije malo više od mjesec dana kada je uvjerljivo svladao Marka Bennetta, nokautom u šestoj rundi.

Borba će se održati 30. listopada u O2 Areni u Londonu, u organizaciji Matchrooma. Ipak, Babićeva borba neće biti glavni događaj, već ta titula ide njegovom prijatelju Dillianu Whyteu koji će se boriti protiv Otta Walina.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.