Screenshot: Instagram/Luka Plantić

HRVATSKOG BOKSAČA POKRALI U TOKIJU?! ‘Suci su ga izbacili, ovo je korupcija!’

Autor: I.K.

Luka Plantić nije došao do četvrtfinala olimpijskog boksačkog turnira u Tokiju u poluteškoj kategoriji. Hrvatski boksač doživio je poraz od Meksikanca Rogelija Romera Tomasa s 4:1 u korist protivnika u osmini finala, no kako je u nekoliko objava na Facebooku ustvrdio Hrvatski boksački savez, taj poraz bio je – nepravedan.

U objavama se upozorava na sudački kriterij koji je naštetio Plantiću s obzirom na to da je nekoliko puta ozbiljno uzdrmao meksičkog protivnika, a kako ističe HBS, Meksikancu je pritom pomagao i sudac u ringu koji nije brojio protivniku nakon napada hrvatskog boksača već je prekidima davao šansu Romeru Tomasu da ostane u meču.

‘Olimpijski boks i dalje je u raljama sudačkog lobija i korupcije koja mu nanosi nesagledivu štetu!’, stoji u objavi Hrvatskog boksačkog saveza. Nakon poraza u osmini finala, ističe se da je hrvatski boksač bio pokraden i da ga je sudačka odluka izbacila s olimpijskog turnira.

Odluka sudaca sve zatekla

Hrvatski boksački savez u svojim objavama na Facebooku ističe da se svi koji pogledaju snimku meča mogu uvjeriti da je Plantić bio oštećen sudačkom odlukom.

Dodaje se da ovo nije bio prvi put da je Plantić doživio nepravdu, a nakon svega, HBS upozorava da hrvatskog boksača nitko ne smije zakidati ‘u službi nekih viših interesa’ u raspodjeli moći’.

‘Suci to nisu htjeli vidjeti’

Objavljene su i reakcije iz hrvatskog tabora. Plantić nije skrivao svoj pogled na rasplet meča, ističući da je bio pokraden, a trener Tomislav Bašić kazao je da su boksali dobro, ali suci to nisu htjeli vidjeti.







Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.