Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

HRVAT ŠOKIRAN U POSLJEDNJIM TRENUCIMA: Krenuo odlično, poraz donio razočaranje

Autor: I.K.

Hrvatski hrvač Božo Starčević nije izborio polufinale Olimpijskih igara u Tokiju. Na početku natjecanja u kategoriji do 77 kilograma u hrvanju grčko-rimskim stilom, Starčević je u osmini finala s 3:1 slavio protiv Aika Mnatsakaniana, bugarskog predstavnika gruzijskih i armenskih korijena, a zatim ga je svladao Iranac Mohammad Ali Geraei.

Odluka protiv Geraeija pala je u jako napetoj borbi. Starčević je bio sjajan na početku ogleda za polufinale i vodio je s 5:1, iranski hrvač potom je smanjio na 5:3 pa okrenuo na 7:5, ali Hrvat je izazvao taj preokret tražeći provjeru sudačke odluke. Prigovor je usvojen tek djelomično, rezultat je promijenjen na 5:5, no i to je donijelo veselje iranskom hrvaču jer je ubilježio posljednje bodove u borbi i po pravilima prošao dalje.

Prije toga, 32-godišnji Zagrepčanin je pobjedom nad Bugarinom imao dobar start na svojim drugim Olimpijskim igrama. Prvi put bio je u akciji prije pet godina u Riju, a tada je ostao korak do medalje nakon što ga je u borbi za broncu u kategoriji do 75 kilograma svladao Kim Hyeon-woo iz Južne Koreje.

Starčević ostao i bez dodatne šanse

Nakon poraza od Geraeija, Starčević je navijao za Irančev ulazak u finale jer bi to značilo odlazak u repasaž, ali želja se nije ispunila.

Geraei je u polufinalu izgubio od Mađara Tamasa Lorincza (6:5), što je hrvatskom hrvaču odnijelo priliku da se nastavi boriti za medalju.

Govorčinović bez polufinala

U ranojutarnjem programu po našem vremenu nastupila je i Anamaria Govorčinović, hrvatska predstavnica u kajaku na mirnim vodama. Govorčinović nije izborila polufinale utrke na 200 metara.

Hrvatska kajakašica je u svojoj četvrtfinalnoj utrci bila treća ostvarivši vrijeme 43.307, a za prolazak dalje trebala je uzeti jednu od prve dvije pozicije. Prije toga, Govorčinović je na početku natjecanja bila treća u kvalifikacijskoj utrci, a tada joj je pobjegao izravni plasman u polufinale.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.