(FOTO) MIOČIĆEVA PORUKA ODUŠEVILA JAVNOST, ALI ŠTO ĆE REĆI UFC? Zbog ovoga bi mogao ispaštati

Autor: Bruno Herljević

Proteklog vikenda UFC je obznanio kako će bivši teškaški prvak, Amerikanac hrvatskog porijekla, Stipe Miočić, dobiti priliku za revanš. Prije malo manje od godinu dana pojas mu je oduzeo aktualni prvak, Amerikanac Daniel Cormier, i to brutalnim nokautom u prvoj rundi.

Miočića je od tada, pa sve do proteklih nekoliko tjedana, UFC na neki način šikanirao, ne dopuštajući mu revanš s Cormierom, a za njega druga borba nije dolazila u obzir, jer ipak je on titulu držao najdulje i pojas je branio tri puta. Činjenica je da Miočić UFC-u nije marketinški isplativ. Niti je konfliktan, niti je “zločesti dečko”, niti koristi “trash talk”, niti izaziva skandale, dakle, ne radi ništa što bi zagrijavalo amtosferu oko mečeva, odnosno što bi donijelo dodatnu zaradu UFC-u.

Zbog toga je Miočić marginaliziran, iako je tehnički jedan od najboljih boraca koje je UFC ikada imao. I nakon svega, UFC se smilovao i dogovorio Miočiću revanš, ali njega, očito i dalje ne diraju previše kritike oko podizanja atmosfere uoči meča.

Dok bi se, recimo, Conor McGregor vjerojatno pobrinuo za neki oveći skandal i onda samo do meča dodatno intenzivirao situaciju, Miočić na svojim društvenim mrežama radi nešto sasvim drugo. Stipina posljednja poruka upućena je njegovim kolegama vatrogascima u povodu nacionalnog dana vatrogasaca.

“Svoj mojoj braći i sestrama, nadam se da ste imali blagoslovljen dan jučer. Hvala vam za vašu službu i žrtvu”, napisao je Miočić, a UFC bi na to mogao gledati s podosta ljutnje jer Miočić ponovno ne promovira borbu na način na koji bi oni to željeli.

Podsjetimo, Miočić nikada nije prestao raditi kao vatrogasac i uspješno je odrađivao borbe i treninge svih ovih godina, radeći u postaji u rodnom Clevelandu.

“Vatrogasac sam 10 godina, vrijeme je prošlo u trenu. Volim taj posao, dečki iz postaje su super. Kao braća smo. Ne radim to zbog novca, UFC je moj poslodavac, ali biti vatrogasac moja je ljubav i strast. Ako nikad niste ušli u požar ili spasili nečiji život, onda to nikako ne možete razumjeti. Volim biti vatrogasac i pomagati ljudima. Naporno sam radio kako bih postao vatrogasac, da bih sada odustao od toga”, rekao je ranije Miočić.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.