Foto:instagramscreenshot

BIVŠI AMERIČKI SPECIJALAC ISPUNIO SNOVE: Promijenio spol, i počela se boriti u ženskom MMA

Autor: G.I.Š.

Alana McLean prva je transrodna osoba od 2014. godine koja je sudjelovala u profesionalnoj ženskoj MMA borbi i debitirala je pobjedom.

Alana je rođena kao muškarac i bila je profesionalni vojnik. Nekada je bila pripadnik američkih specijalnih snaga od 2004. do 2010. godine.

Nakon dolaska iz vojske odlučila je promijeniti spol i postati žena, a želju je ispunila prije pet godina.




Postala je MMA borac

Alana se odlučila okušati u MMA -u. Prošla je sve liječničke preglede, uključujući i testove na hormone, te je dobila odobrenje Folkidskog boksačkog povjerenstva za borbu u ženskoj konkurenciji protiv Celine Provost.

“Bila je prava noćna mora pronaći protivnika. Izuzetno poštujem Celine Provost. Želim otvoriti vrata drugim transrodnim osobama u budućnosti koje vole ovaj sport”, otkrila je Alana.




Prva transrodna osoba u profesionalnoj MMA areni u povijesti bio je Fallon Fox, koji je imao šest borbi od 2012. do 2014. godine.

Autor:G.I.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.