Izvor: Screenshot/Twitter

BIO JE VIŠESTRUKI ŠAMPION, A MORAO JE ČISTITI ULICE KAKO BI PREŽIVIO! ‘Kako da me ne boli kad me prijatelji vide s metlom?’

Autor: F.F

Prije nekoliko dana je preminuo bivši boksački šampion Ljubiša Avramelović u 65. godini života nakon kratke bolesti.

Avramelović je bio peterostruki prvak Srbije u boksu, dvostruki viceprvak Jugoslavije, a nakon sportske karijere njegova priča bila je iznimno tužna. Morao je čistiti ulice kako bi zaradio za kruh.

Kao sportaš je bio iznimno uspješan, ali nažalost kraj karijere nije išao istim tokom. Živio je u trošnoj kući te se mučio da preživi.

Otvorio se

“Kako da me ne boli? Prijatelji me sretnu na ulici i pričaju mi što sam nekad bio, a da danas držim metlu i pješačim pet kilometara. Stalno nešto obećavaju, ali bježe, prođe kraj mene ovaj, onaj. Ne predajem se ja, kod mene nada umire posljednja”, rekao je nekadašnji boksač za Kurir TV prije nekoliko mjeseci.

Sportsku karijeru završio je 1990. godine s 34 na leđima, a samo dvije godine kasnije ostao je bez posla. U jednom trenutku života nije imao gdje spavati.

“Spavao sam pokraj Timoka. Stavio bih karton i legao na pod. Ljudi su me gledali ujutro kada bi išli na posao, neki bi me i prepoznali”, prepričao je popularni Brka.




U karijeri je boksao u 350 mečeva, a u više od 300 je izlazio kao pobjednik. Posljednje godine života proveo je kao trener u boksačkom klubu Timok.

Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.