Foto: Tom Dubravec / CROPIX

BJELICA POSTAJE ‘POPUT MAMIĆA’: ‘Nervozan zbog loših rezultata krivce je pronašao među novinarima’

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje istupe glavnog trenera NK Osijeka Nenada Bjelice prema osječkim sportskim novinarima koji prate taj klub, objavio je danas HND u priopćenju koje prenosimo u cijelosti.

“Nervozan zbog lošeg početka nove sezone u Prvoj HNL, trener Bjelica je, očito, krivca za nezavidne rezultate i napetu atmosferu u osječkom prvoligašu pronašao u novinarima koji su posljednjih dana u više navrata bili meta njegove, najblaže rečeno, neprimjerene komunikacije.

Počelo je s Bjeličinim grubim izbjegavanjem odgovora na potpuno legitimna pitanja o uzrocima krize u Gradskom vrtu, neprimjerenim dobacivanjima i obraćanjima novinarima tijekom i nakon press konferencija, da bi na koncu eskaliralo do krajnje neprihvatljive komunikacije, “začinjene” psovkama.

Bjelica je pretjerao

Napuštajući konferenciju za medije u nedjelju, 14. kolovoza, nakon utakmice protiv Varaždina, nervozni Nenad Bjelica rekao je novinarima: “Xavi je izgubio tri puta u mjesec dana, a ima 25 milijuna kuna ugovor, j…o vas ugovor, da vas je…o ugovor”.

Prenijeli su to pojedini mediji, no trener je izgovorio i dodatak koji nije objavljen radi mentalne higijene, kako bi se javnost poštedjelo ispada kakve smo ranije viđali samo u istupima Zdravka Mamića. I nad njima se zgražali.

Foto: Marko Mrkonjic / CROPIX

Hrvatsko novinarsko društvo, stoga, traži javnu ispriku Nenada Bjelice za krajnje neprimjerenu komunikaciju prema novinarima iz Osijeka kojoj su izloženi u posljednje vrijeme. Izostane li isprika, pozivamo novinare i njihove redakcije na bojkot press konferencija Nenada Bjelice.

Na koncu, podsjećamo Nenada Bjelicu da su novinari na svim press konferencijama isključivo u službi javnosti, na njima je da postavljaju pitanja, a nogometni trener s iskustvom Nenada Bjelice morao bi biti svjestan kako je rad javne osobe, kakva je i on, izložen propitkivanjima i kritikama”, stoji u priopćenju.




Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.