Foto: Ronald Gorsic/CROPIX/ilustracija

Bivši vođa Boysa otvoren o životnoj promjeni: ‘Sretan sam i ispunjen, jer imam Isusa Krista’

Autor: Dnevno GIŠ

Navijačka scena uvijek ima i neke svoje neopjevane heroje, a i one koji nakon godina provedenih na tribini jednostavno shvate kako je taj život previše za njih i krenu nekim novim putem.

Tako je poznati portal footyworld.org, donio priču o bivšem vođi Bad Blue Boysa, koji je nakon što je bio fasciniran subkulturom Ultrasa, doživio veliku životnu promjenu.

Kako navode s portala, neimenovani muškarac rođen je u četveročlanoj obitelji, koja nije bila previše religiozna, ali je kao mlad išao na neke izlete koje je organizirala crkva, samo kako bi mogao biti bez nadzora roditelja, opijati se u Rimu i raditi ostale stvari koje vole mladi.

Foto: Goran Sebelic/CROPIX

Fascinacija tribinom

Sebe smatra ovisnikom, u školi su ga fascinirala računala, zatim skejtanje, pa punk, a onda je počeo posjećivati stadion.

“Fasciniralo me jedinstvo grupe, alkohol, adrenalin tijekom tučnjava, glasno pjevanje, koreografije itd. Ubrzo sam bio na svakoj utakmici, doma, u gostima, nije bio problem prijeći tisuće kilometara da bih pogledao prijateljsku utakmicu Dinama, pa i nekih drugih klubova.

Počeo sam raditi unutar organizacije, najviše su me zanimale koreografije, transparenti, zastave, ali nisam bježao od tučnjava”, počeo je svoju priču bivši BBB, koji je na vlastito iznenađenje postao predsjednik kluba navijača, ali on je jedini imao čist policijski dosje, zato je i izabran.
“Počeo sam organizirati navijanje, izlete, sastanke s klubom i policijom. Telefon je stalno zvonio, sa svim tim iskustvom do sada sam vjerojatno mogao voditi korporaciju. Ostavio sam srce i dušu u grupi”.

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Droga, tuče, alkohol

“Pred kraj sam počeo postajati ovisan o drogama, alkoholu, imao sam dovoljno novca za izlaske, putovanja, za cure, na ulici samo naučiš kako zaraditi, nikad nisam uzeo ni kune iz kluba. Smatrao sam živote drugih ljudi vrlo dosadnima”.
Nakon tučnjave s Torcidom dobio je dvije godine zabrane ulaska na stadionu, na svakoj utakmici morao je biti u policiji, nekoliko puta su mu dolazili u stan. Uhićen je i tijekom nekih drugih incidenata iako prema njegovim riječima nije bio umiješan, a policija ga je pretukla bez razloga. Tada je počelo razdvajanje i tučnjava unutar grupe, počeo je bojkot protiv bivšeg predsjednika Mamića, a on se više nije vratio na stadion.

“Bio sam aktivan i dok sam bio kažnjen, sve do posljednje utakmice reprezentacije Hrvatska – Gruzija. Otišao sam tamo i napio se sa mještanima Torcidom, a u isto vrijeme BBB su se potukli s Torcidom, dio grupe je uzeo to protiv mene, nikad više nisam bio na tribini, samo sam htio otići iz tog života”, ispričao je bivši član BBB-a.

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Životna promjena

“Prekinuo sam vezu, pao sam u depresiju, imao sam neke dugove, izgubio sam sve što sam volio. Odlučio sam otići raditi u neki drugi grad, na obali – Pula je bila novi početak. I dalje sam imao kontakte s jednim dijelom grupe, ali drugi dio zaboravio je da sam uopće postojao.”

U Pulu je sa sobom ponio Bibliju i to je bila prekretnica, od vođe jedne od najpoznatijih ultra skupina, tučnjava i droga do religioznije osobe. Nakon povratka u Zagreb želio je popraviti sliku koju je ostavio, po njemu grešnika. Sada je svaki dan dolazio na svetu misu i počeo se ispovijedati.

“Na tribinama bih često rekao da pravi navijač, ultra, nikad ne može imati djevojku, jer mu je jedina ljubav Dinamo. Mislio sam da se nikad neću oženiti, ali stvari se mijenjaju.”

“Sada kada se osvrnem na sve što sam u životu prošao, moram priznati da nikada nisam bio toliko sretan i ispunjen. Prije svega jer imam Isusa Krista, svoju zaručnicu Andreu, Crkvu i zajednicu kojoj služim i zato što sam pronašao sebe.”

Stjepan je drmao Hrvatskom: ‘Ma koga si ti to ubio Vidoševiću, ako si branitelj dragovoljac?’

Autor:Dnevno GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.