Foto: Vladimir Dugandzic/CROPIX

BIVŠI TRENER HAJDUKA, ZA KORMILOM HRVATSKE! Nakon dvije godine pauze, dobio veliku priliku

Autor: Gordan Ivan Šojat

Mlađe generacije Vatrenih rasadnik su za seniorsku vrstu naše reprezentacije, a ova godine nije baš jako uspješna za naše mlade igrače, Jarnijevi su ispali s EP-a, Šimunićevi se nisu ni plasirali, ostaje nam još za vidjeti što će napraviti U-21 na skorašnjem Euru.

Tako je U-19 reprezentacija bez izbornika već neko vrijeme, od kad nas Joe Šimunić nije uspio plasirati na Euro, ali je u ponedjeljak HNS odabrao novog izbornika za tu vrstu naše nogometne reprezentacije.

Tako je veliku priliku dobio Siniša Oreščanin, koji je bio bez angažmana već dvije godine, od kada je napustio kormilo Gorice.

Prije Gorice Oreščanin trenirao je mlađe uzraste Hajduka, drugu momčad Bilih, koja više ne postoji, a seniorsku momčad Hajduka trenirao je od studenog 2018. do srpnja 2019. godine.

Velika čast

“Velika mi je čast preuzeti hrvatsku U-19 reprezentaciju te zahvaljujem rukovodstvu Saveza na čelu s predsjednikom Kustićem na iskazanom povjerenju. Znamo da je snaga našeg nogometa kvalitetan rad s mlađim uzrastima te imam veliku ambiciju dati doprinos razvoju naših najboljih juniora kroz vrhunski rad u nacionalnoj reprezentaciji”, rekao je poslije odabira Oreščanin i dodao:

“Dobro poznajem koliko kvalitetno rade naši klubovi odnosno njihove akademije te sam uvjeren da ćemo u zajedničkoj suradnji nastaviti razvijati igrače koji će kroz nekoliko godina biti oslonci naših klubova te hrvatske A reprezentacije”, izjavio je novi izbornik U-19 reprezentacije.




“Uvjeren sam da smo pronašli jako dobro rješenje za našu U-19 reprezentaciju. Siniša se dokazao kao vrlo uspješan stručnjak u radu s mlađim uzrastima, a kako ima i značajno iskustvo rada u seniorskom nogometu, smatramo da odlično razumije izazove koje imaju igrači upravo u ovoj osjetljivoj fazi prelaska u seniorski nogomet. Savez će mu biti maksimalna podrška u ostvarivanju ciljeva, pri čemu je razvoj igrača svakako onaj najvažniji”, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić, koji je dočekao Oreščanina u HNS-u uz tehničkog direktora Stipu Pletikosu i glavnog instruktora Petra Krpana.

Autor:Gordan Ivan Šojat
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.