Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Bivši talent Hajduka šokirao priznanjem: ‘Zdravku Mamiću sam davao oko 20 posto svoje plaće’

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Nastavlja se suđenje braći Mamić i ostalima za izvlačenje novca iz GNK Dinama, bivši igrač toga kluba Mario Grgurović kazao je da je temeljem ugovora s Dinamom bilo dogovoreno da 15 ili 20 posto vrijednosti ugovora daje prvookrivljenom Zdravku Mamiću, što je i činio.

U svom videoiskazu sa zadarskog Županijskog suda svjedok je kazao kako misli da je vrijednost ugovora iznosila 72 tisuće eura godišnje bruto, ali da Zdravku Mamiću nikada nije donosio novac, već je novac većinom davao njegovom sinu Mariju Mamiću.

Zatim je dodao da tijekom igranja u Dinamu nikad nije dobivao isplate u gotovini, već je uvijek sve bilo plaćeno preko računa te da su sve obveze prema njemu ispoštovane. Njegov otac Šime Grgurović rekao je kako je sa Zdravkom Mamićem najprije potpisao ugovor o uzdržavanju i stipendiranju svoga sina, koji je tada bio maloljetan, ali da od toga nije dobio nikakav novac.

Iz Hajduka u Dinamo

Ističe kako je ugovor bio potpisan u Sesvetama u jednom odvjetničkom uredu, ali da se ne sjeća je li Mamić bio prisutan potpisivanju ili menadžer Nikky Arthur Vuksan, za kojeg misli da je bio njegov agent ili posrednik. Iako je ustvrdio kako od Zdravka Mamića nije dobivao nikakav novac, svjedoku je videovezom predočena potvrda iz travnja 2004. u kojoj stoji da je, temeljem ugovora o zastupanju njegova sina, od Mamića primio 12 tisuća eura.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

 

Sudsko vijeće je, na početku rasprave na prijedlog Uskoka, razdvojilo postupak protiv Nikkyja Arthura Vuksana (menadžer ) koji se nije pojavio na današnjem ročištu, a prethodno je, u nedjelju popodne, otkazao punomoć svojoj odvjetnici Kseniji Vržini.

S obzirom na to da su oba svjedoka u svojim iskazima spominjala optuženog Vuksana, branitelj Marija Mamića Ivan Stanić uložio je primjedbu na rad sudskog vijeća. Stanić smatra da su razdvajanjem postupka i održavanjem današnje rasprave teško povrijeđena prava okrivljenika Vuksana, jer mu je onemogućena obrana.
Grgurović je bio veliki talent Hajduka kojeg je splitski klub izabrao ispred Luke Modrića, a kasnije je u Dinamo došao kao Mamićeva osveta za Hajdukvo otimanje Kranjčara. Za Dinamo je odigrao jednu utakmicu, a pod ugovorom je bio tri godine. Više o tome pročitajte OVDJE.

Dalić imao izvanredno obraćanje, objavljena ključna odluka za njegovu budućnost
Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.