Instagram/Guliver Image/Jordan Stern

BIVŠI SVJETSKI PRVAK IDE U RAT ZA PUTINA: Div od 150 kg prijeti Ukrajini: ‘Odazivam se predsjedniku i idem na front!’

Autor: Dnevno.hr/P.V.

U samo nekoliko mjeseci Rusija je postala nova “Sjeverna Koreja”. Granice se polako zatvaraju, barem one sa zapada, a režim polako terorizira svoje stanovništvo u toj mjeri da je već nakon nekoliko mjeseci (neuspješnog) ratovanja na snazi i žestoka mobilizacija.

I dok je dosta onih koji bijegom pokušavaju sačuvati glavu od Putinovog režima, ima i onih koji su mu maksimalno odani. Takav je i Nikolaj Valujev, bivši dvostruki svjetski prvak prema WBA verziji.

Taj div od 150 kilograma i 213 centimetara najviši je i najteži boksački prvak ikad.

‘Ide se boriti u Ukrajinu’

“Da, primio sam poziv. Hoću li se odazvati? Da, naravno. Idem se prijaviti”, rekao je danas 49-godišnji Valujev za rusku Izvestiu.

“Primio sam poziv baš prije puta u Donbas i tada nisam bio kod kuće. Sljedećeg tjedna definitivno ću se ići prijaviti u ured za registraciju”, dodao je Valujev.

Inače njemu su 2010. godine dijagnosticirani ozbiljni koštani problemi, zbog čega je završio na operaciji, te su mu liječnici savjetovali prijevremeni kraj boksačke karijere.

Foto: Guliver Image / Denis Vejas

Naravno, Valuev nije jedini sportaš ili bivši sportaš koji je pozvan u rusku vojsku u ratu protiv Ukrajine. Ranije ovog tjedna poziv je dobio i bivši igrač Evertona Dinjar Biljaletidov.




Putin je pokrenuo mobilizaciju svih sportaša među gotovo 300 tisuća rezervista koji su krenuli prema Ukrajini. Ministar koji je javno govorio kako sportaši nisu krivi sada je i sam rekao da moraju u rat:

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli Nikolay Valuev (@nickvaluev)

“Sport se ne može izdvojiti kao zajednica koja može uživati privilegije. Naši sportisti su domoljubi koji su podržali predsjednika. Sport je jedna obitelj i sve zadatke koje država rješava, sport će s njom zajedno rješavati. Ne može biti govora o nekakvoj isključivosti od mobilizacije.”

U svakom slučaju, neka luda vremena u Rusiji, nadamo se da se neće preliti na cijelu Europu…

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nikolay Valuev (@nickvaluev)

Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.