Nogometni Savez Kosovo/X

Bivši Jugoslaveni dobivaju nacionalni stadion, imaju i novac

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Hrvati ostaju usamljeni kad je u pitanju izgradnja nacionalnog stadiona, još jedna od država u okruženju koja ga dobiva je i – Kosovo.

Naime, kako pišu tamošnji mediji, a kako je izvijestio i Savez, priprema se izgradnja u Gnjilanu kapaciteta 8.750 gledatelja i koji će biti 4. UEFA-ine kategorije. Na Kosovu tvrde da je budžet za izgradnju osiguran. To je jedan od stadiona koji će se izgraditi.

Hajrulla Ceku, ministar sporta, otkrio je kako je projekt spreman i da uskoro sve kreće.


Za Mediteranske igre

“Konačni projekt stadiona Gnjilane, koji je nedostajao, sada je izrađen i spreman za realizaciju, dok je budžet potreban za financiranje realizacije već osiguran. U današnjem dogovoru s gradonačelnikom Albanom Hysenijem obećali smo 15 milijuna eura za izgradnju stadiona. Potrebne procedure za realizaciju projekta krenut će odmah, a radovi u cjelini krenut će u najkraćem mogućem roku.”, rekao je i dodaje:

“Za utvrđene prekršaje u prošlosti ovog stadiona, sada tako kvalificirane od strane Državnog ureda za reviziju, pripremaju se kaznene prijave protiv uključenih strana. Odlučno provodimo plan ulaganja za Mediteranske igre 2030. Stvaramo bolju budućnost za sport”, dodao je Ceku.

U cijeloj toj priči premijer Kosova Aljbin Kurti najavio je i izgradnju nacionalnog stadiona koji bi bio gotov do 2030. godine kada su na rasporedu Mediteranske igre. Navodno bi njegova cijena trebala iznositi 250 milijuna eura i novac
Vidjet ćemo što će biti na kraju…

 
Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.