Foto: Profimedia

BIVŠI IZBORNIK ODUŠEVLJEN NAKON VELIKE DRAME: Posebno hvali igrača iz susjedstva!

Autor: I.K.

Niko Kovač još uvijek je u fazi privikavanja na život u nogometnoj Francuskoj, ali posao koji obavlja u Kneževini na klupi Monaca izgleda sve bolje. Nekadašnji hrvatski izbornik je sa svojom momčadi u nedjelju proslavio domaćih 3:2 protiv Strasbourga, što je dovelo Monaco na samo tri boda zaostatka za Rennesom, vodećom momčadi u francuskoj Ligue 1 poslije prvih pet kola.

Monaco sada ima tri pobjede u posljednje četiri prvenstvene utakmice. Protiv Strasbourga nije bilo lako, ali Kovač i njegovi igrači pronašli su put iako su u drugom poluvremenu ostali bez isključenih Aureliena Tchouamenija i Axela Disasija.

Slaviti s devetoricom na terenu tijekom posljednjih 25 minuta? Bio je to pravi podvig!

‘Istina je, igrači su odradili herojski posao! Završili smo utakmicu briljantno, a svi koje sam uveo u igru pokazali su što mogu sa svojim karakterom i davanjem svega što imaju. Kao što se to kaže na francuskom, mogu im poručiti – chapeau, skidam kapu!’, opisao je Kovač teško izborenu pobjedu.

Nova tri boda velika su stvar za Monaco, no nije sve bilo idealno.

‘Ovo nije najbolji scenarij jer ćemo u sljedećoj utakmici biti bez dvojice igrača. Napravili smo nekoliko grešaka koje su dovele do njihova dva gola i do naša dva crvena kartona, ali još uvijek smo u fazi učenja i to je normalno. Gledat ću pozitivno, igrali smo dobro. Napravit ćemo sve kako bismo ispravili greške i bili još bolji’, nastavio je nekadašnji hrvatski izbornik.

‘Ovakva pobjeda zbližava momčad, što sam i rekao igračima. Dali smo sve što imamo i kolo ranije u porazu od Rennesa, kao i u pripremi za tu utakmicu, nije lako igrati protiv nas. Naravno, veselilo me da zabijamo još više jer bismo tako mogli biti opušteniji, no igrači vide da se dolazi do rezultata ako radiš naporno tijekom cijelog tjedna koji vodi do utakmice’, dodao je Kovač.




Bivši hrvatski izbornik istaknuo je da ima puno mladih igrača, pogotovo na klupi, a u situaciji kada momčad ostane bez dvojice kao protiv Strasbourga, stječe se dodatno iskustvo kako izdržati takav izazov.

Dio tog procesa su i oni iskusniji, poput Crnogorca Stevana Jovetića, za kojega Kovač kaže da puno znači njegovoj momčadi.

‘Radi se o igraču s puno kvalitetnih osobina. Jak je s loptom, ima svoj način igre i fantastičnu kontrolu lopte, u stanju je donijeti svojoj momčadi puno dobrog kada se suoči s pritiskom protivnika. Pružio je dobru predstavu, uvijek treba pronaći pravu ravnotežu između obrane i napada, a on je i u obrani bio jako dobar. Sretan sam zbog njega’, rekao je hrvatski stručnjak na Monacovoj klupi o 30-godišnjem Crnogorcu.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.