Foto: AP Photo/Martin Meissner/GuliverImage

BIO NA LJUBAVNOJ AVANTURI, A ONDA MU VELIKAN URUČIO OTKAZ! Iznenadni potres u Bayernu, novi trener već dolazi

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Za vrijeme stanke zbog utakmica reprezentacija i uoči završnog dijela sezone, Bayern ide dalje s novim trenerom. Bavarski velikan iznenadio je smjenom Juliana Nagelsmanna s klupe, a sve se dogodilo na način koji je za 35-godišnjeg dosadašnjeg trenera bavarskog velikana bio prilično bolan.

Po informacijama koje su došle, Nagelsmanna je ova odluka kluba zatekla dok je bio na skijanju u Austriji, kako donosi Bild. Ondje je bio s prijateljicom Lenom Wuerzenberger za koju se spominje da je Nagelsmannu i nešto više, a dok je ta ljubavna avantura na skijanju trajala, odjeknulo je da je trener izgubio posao.

Bayern ide dalje s novim čovjekom. Novog trenera dočekao je i hrvatski reprezentativac Josip Stanišić, a poslije ove brze reakcije kluba, dolazi Thomas Tuchel koji se, tako, vraća u svoju domovinu. Vijest o tome objavio je Fabrizio Romano, poznati pratitelj zbivanja u nogometu, osobito na nogometnom tržištu.




Tuchel se, tako, vraća poslu nakon što je pauzirao od rane faze sezone koja traje. Posljednji angažman imao je na klupi Chelseaja, a smijenjen je nakon poraza od Dinama na Maksimiru u prvom kolu natjecanja po skupinama ovosezonske Lige prvaka.

Nagelsmann je završetak puta na klupi Bayerna dočekao nakon što je postao trener bavarskog velikana u ljeto pretprošle godine, po dolasku iz RB Leipziga. S Bayernom je prošle sezone slavio naslov prvaka, a dva puta je dolazio do trofeja i u Superkupu Njemačke.

Ove sezone nije išlo blistavo s obzirom na to da je Bayern trenutno drugi u prvenstvu, s bodom zaostatka za vodećom Borussijom Dortmund s kojom će se sresti u derbiju u Muenchenu u prvom kolu nastavka prvenstva, za osam dana, 1. travnja.

Nakon toga, Bayern će biti u akciji i u Kupu Njemačke, u četvrtfinalu protiv Freiburga, a uskoro na red dolazi i novi izazov u Ligi prvaka. U četvrtfinalu će Bavarci ići na Manchester City, 11. travnja u gostima i osam dana kasnije u uzvratu na domaćem terenu.

Taj posao sada čeka novog trenera.

Po informacijama nakon otkaza Nagelsmannu, dolazi Tuchel koji je u rujnu dobio otkaz u Chelseaju nakon što je s Londončanima ranije slavio i naslov prvaka Europe, s osvajanjem trofeja u Ligi prvaka u sezoni 2020./21.

Prije toga, Tuchel je bio na klupi PSG-a, a posljednji posao u Njemačkoj imao je na klupi Borussije Dortmund. Otišao je prije skoro šest godina, na kraju svibnja 2017.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.