Photo: Profimedia

BILIĆEV NASLJEDNIK RIGA VATRU: Ne ide do pojačanja, a razlog je zanimljiv

Autor: Hina/Ivor Krapac

Sam Allardyce je nedavno na klupi engleskog WBA naslijedio Slavena Bilića, a nakon što je nekadašnji hrvatski izbornik dobio otkaz, Allardyceov posao u nastavku sezone bit će ostanak u Premiershipu.

WBA je nakon 17 odigranih utakmica pretposljednji na ljestvici s osam bodova, a pozicije koje donose spas sada su šest bodova daleko. S obzirom na to koliki će izazov to biti za momčad s kojom raspolaže, Allardyce priželjkuje pojačanja u zimskom prijelaznom roku, no tu je suočen s problemom koji je približio u razgovoru s novinarima.

‘Već sam pronašao tri igrača koja bi nas učinila jačim, ali ništa od toga. Zbog novih propisa i novih pravila Brexita nisu mogli doći u ovu zemlju’, kazao je Allardyce engleskim medijima.

Zbog Brexita su stupila na snagu nova pravila po kojima su odsad i igračima iz Europske unije potrebne radne dozvole, a klubovi ne mogu angažirati nogometaše mlađe od 18 godina i to bez iznimke.

Allardyceove brige nisu šala s obzirom na to da je pod sve jačim pritiskom zbog toga što je u četiri prvenstvene utakmice nakon što je naslijedio Bilića došao do samo jednog boda, s neočekivanih 1:1 protiv prvaka Liverpoola na Anfieldu.

Na domaćem terenu stigla su tri teška poraza, prvo protiv Aston Ville (3:0), a zatim i protiv Leedsa (5:0) i Arsenala (4:0) u dvije posljednje utakmice. Takav učinak je tijekom vikenda smjestio Allardycea na visoko drugo mjesto kandidata za dobivanje otkaza u Premiershipu, iza Chrisa Wildera koji je na klupi Sheffield Uniteda do sada došao do samo dva boda u sezoni.

S obzirom na to, možda se dogodi da borba za ostanak u Premiershipu na klupi WBA postane zadatak nekog drugog trenera.




Autor:Hina/Ivor Krapac
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.