YouTube/Screenshot

‘BEZ BOCE NE BIH ZAPOČINJAO DAN’! Poznati sportaš otvoreno o alkoholizmu, a jedna trauma baš sve je aktivirala

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Za Ronnie O’Sullivana mnogi su čuli iako nisu zagriženi fanovi snookera. Ovaj legendarni Englez je Leo Messi snookera, za mnoge je najbolji igrač svih vremena. No ono što se možda nije znalo godinama njegovi su problemi koje je skrivao, a problemi s alkoholom, depresijom…

Prošle godine je negdje u ovo doba stigao do sedma titule svjetskog prvaka, pa ima jednak broj naslova kao također legendarni – Stephen Hendry. Iako je dilema za najboljeg svih vremena između njega i Hendrya, većina će na prvo mjesto staviti upravo O’Sullivana.

‘Mene rekordi nisu nikada zanimali. Lijepo je kad dođete do njih, ali ja nemam ciljeva. Volim pobjeđivati i, premda to vjerojatno nije najbolja ideja, pokušat ću ovo ponoviti sljedeće godine’  skromno je istaknuo bivši svjetski prvak.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ronnie O’Sullivan (@ronnie)




Problem s depresijom

Iako je sada na vrhu svijeta po sedmi put kao mladić imao je velikih problema sa depresijom i drogom. Odrastao je Essexu gdje i danas živi. Otac mu je imao seks shop,  a majka mu je bila Talijanka pa je ljeta redovito provodio na Siciliji.

O svojoj ovisnosti i depresiji ne priča puno. Njegovi prijatelji su istaknuli da je imao velikih promjena raspoloženja, a zanimljivo prijavio se na anonimno odvikavanje od narkotika gdje je upoznao svoju partnericu s kojom ima troje djece. 2018, postao je djed kada mu je najstarija kćer rodila unuka.




Ni on sam ne može da vjeruje kako danas nije zatvoren u nekoj ustanovi i što nije ovisnik o teškim drogama.

“Da ste me 1998. ili 1999. pitali gdje ću biti za 24, 25 godina, nikada ne bih rekao da ću biti svjetski prvak, da ću se osjećati jako dobro, pogotovo nakon svega što sam prošao. Rekao bih da nema šanse da ću vidjeti djecu kako rastu i postaju odrasle osobe”, rekao je Ronnie i dodaje:

“Sa dosta emocija sve proživljavam. Uspio sam i ne mislim na osvajanje trofeja. Uspio sam doživjeti 47 godinu, a da nisam smješten u ludnicu i nisam ovisnik koji traži narednu dozu”, rekao je Ronnie.

Ronnie O’Sullivan je sedmostruki prvak svijeta, osvajao je sve što je htio i kad je htio. Kad bi mu se igralo, nitko mu ništa nije mogao, ali bilo je trenutaka kada je samo želio što prije otići kući.

Donosilo je to neočekivane poraze. Međutim, nitko mu nije zamjerio jer svi znaju da je on poseban i da će se kad-tad vratiti u velikom stilu.

O’Sullivan je zaslužan za svjetsku popularnost ovog sporta. I fanovi znaju cijeniti kralja, istinskog asa…

Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.