Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

BBB SE EMOTIVNO OPROSTIO OD KRANJČARA: ‘Najljepša bajka o Dinamu’

Autor: I.K.

Smrt Zlatka Kranjčara potresla je i njegov Dinamo. Kranjčar je na Maksimiru ostavio veliki trag kao igrač i trener, a objavom na Facebooku od njega su se oprostili i Bad Blue Boysi.

Podsjećajući na Kranjčarove brojne epizode u klubu, a bilo je i sjajnih i teških tijekom puno godina, Dinamovi navijači istaknuli su da se nikada neće zaboraviti 1982. koja je donijela naslov prvaka bivše Jugoslavije nakon 24 godine čekanja.

‘Proljeće 1982. godine najljepša je bajka o Dinamu. Cico se iz vojske vratio u pravom trenutku, na drugi dio prvenstva. To je bilo ključno, ne zato jer je danas otišao, to je neoboriva istina. Godinu dana kasnije odlučio je finale kupa, bio je to posljednji Dinamov pehar u bivšoj državi’, napisali su BBB.

Dinamovi navijači podsjetili su na Kranjčarovo igranje s kapetanskom vrpcom dok je vodio Hrvatsku u njezinoj prvoj utakmici nakon osamostaljenja, u jesen 1990. na Maksimiru protiv SAD-a. Tada je igračka karijera bila na zalazu, a uskoro je počeo put kojim je Cico Kranjčar prošao niz postaja kao trener, uključujući tri epizode na klupi Dinama.

Iako je kao trener imao i trofeja i drugih uspjeha na Maksimiru, poput ulaska u Ligu prvaka 1998. godine, Kranjčar i navijači znali su biti ‘na ratnoj nozi’ zbog niza okolnosti.

Među njima, BBB-ovcima nije lako palo kada je Niko Kranjčar otišao iz Dinama i postao je igrač Hajduka.

‘Šokantan je bio transfer sina Dinamove ikone u Hajduk. Pred stanom da Dobrom dolu gorjele su plave svijeće za ‘umrlu čast’ Dinamovog kapetana. I Cico je tada bio gledan prijekim pogledima, bilo bi neobično da nije. Na proslavi Dinamovog naslova 2006. pod Kužeovim vodstvom, Cico je trpio uvrede punog Maksimira. Manje zbog sina u bijelom dresu, više zbog nepozivanja Eduarda u onaj s kvadratićima za Svjetsko prvenstvo’, napisali su BBB-ovci o toj epizodi u svojem oproštaju od legendarnog bivšeg igrača i trenera.




‘Od Dinama se zauvijek oprostio teškim porazom od Rijeke. Kuže je baš nakon pobjede nad Rijekom posljednji put mahnuo Sjeveru. Obojica su potpisala blamaže u kupu, jedan u Dugom selu, drugi u Ivaniću. Jedan je bio i ostao idol tribine – Jedan od nas, drugi je imao više problema nego sretnih trenutaka s nama, ali nikad nije izgubio status Dinamove legende’, dodali su BBB-ovci u svojem oproštaju.

Dinamovi navijači pozvali su da se za Kranjčara zapali svijeća na Dobrom dolu gdje je živio, što su brojni zagrebački ljubitelji nogometa u ponedjeljak i napravili.

Cjelokupnu objavu kojom se BBB na Facebooku oprostio od Zlatka Kranjčara pogledajte ovdje.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.