Izvor: Screenshot/Twitter

BAYERN UDARA KAO NIKAD PRIJE: Kupili najveću zvijezdu Liverpoola, a Lewandowskog ne puštaju iako on želi otići!

Autor: Andrija Kačić Karlin

U minhenskom Bayernu misle najozbiljnije. Ne, nije šala. Kupili su jednog veličanstvenog igrača a drugo ne puštaju iako on ne želi otići. Nesvakidašnja situacija. Zar ne?
Naime, sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić rekao je da klub ne želi pustiti Roberta Lewandowskog, iako je u klub došao, iz Liverpoola, napadač Sadio Mane. Dosadašnji napadač Liverpoola Sadio Mane (30) u srijedu je potpisao trogodišnji ugovor sa Bayernom, a vrijednost transfera je 40 milijuna eura.

Mane je u Liverpoolu proveo šest godina (2016–2022), a iz kluba odlazi godinu dana prije isteka ugovora. Za Liverpool je odigrao 269 utakmica i zabio je 120 golova. On je treće pojačanje Bayerna ovog ljeta, nakon što su ranije iz Ajaxa stigli Ryan Gravenberch i Noussair Mazrouai.

„Vrlo sam sretan što sam napokon u Bayernu. Imali smo puno razgovora i od početka sam osjetio interes ovog velikog kluba. Zbog toga nije bilo dvojbe i ovo je pravo vrijeme za izazov. Želim puno postići s Bayernom”, rekao je Mane.

Generalni direktor Bayerna Oliver Kahn rekao je da su oduševljeni dolaskom Manea: “On je ambiciozan i želi osvajati naslove. Sa igračima kao što je on svi ciljevi Bayerna su realni”.
“Sadio Mane je svjetska zvijezda, a njegov dolazak pokazuje koliko je Bayern atraktivan klub kao i cijela Bundesliga”, izjavio je predsjednik Bayerna Herbert Hainer.

S druge strane Juergen Klopp se emotivno oprostio od  Manea:

“Odlazi uz našu zahvalnost i našu ljubav. Odlazi sa zajamčenim statusom među najvećima. I da, odlazi u trenutku kada je jedan od najboljih igrača na svijetu. Ali ne smijemo žaliti za onim što izgubimo, moramo slaviti ono što smo bili privilegirani imati. Golovi koje je zabio, trofeji koje je osvojio… zasigurno je legenda, ali i ikona modernih vremena Liverpoola”
“Otkad je prvi put zakoračio ovdje, poboljšao nas je. Da nam je netko u tom trenutku rekao kako će sve pridonijeti ovom klubu i što će sve postići, ne znam bismo li to mogli pojmiti. Sadio je to sve učinio mogućim.  Poštujem njegovu odluku, a siguran sam da će i naši navijači. Ako voliš Liverpool, moraš voljeti Sadija, o tome nema rasprave. Želimo mu samo uspjeh u svakoj utakmici koju odigra. Naravno, osim ako igra protiv nas. Nastavit će sjati, ne sumnjam.”

No, Lewandowski svom silom želi otići. U klubu se ne slažu s time. Poljak želi otići u Barcelonu, pošto-poto…




“Naše stav je čvrst. Lewandowski ima ugovor s nama do ljeta 2023.”, izjavio je Salihamidžić. Neki bi rekli da s ovim potezom Bayern samo diže cijenu za Lewandowskog. Ali, ne! Salihamidžić je odbacio mogućnost odlaska i kada bi Barcelona ponudila znano veći iznos za poljskog golgetera. “S tim se ne bavim. Očekujemo Roberta na treningu 12. srpnja”!

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.