Instagram

BAYERN STVARA STRAŠNU MOMČAD: Znači li Saneov transfer odlazak Ivana Perišića?

Autor: J.V.H.

24-godišnji (bivši) krilni napadač Manchester Cityja jučer je obavio liječničke preglede i napokon potpisao ugovors Bayernom. Na taj način realiziran je transfer vrijedan 50-ak milijuna eura.

Bavarci su greškom na jednoj od službenih stranica objavili fotografiju Sanea s potpisa ugovora, iako se to trebalo desiti tek danas.

“Jako smo sretni što Leroy postaje igrač Bayerna. On je igrač koji pravi razliku i pojačat će našu momčad  kvalitetom. Sa Sergeom Gnabryjem, Kingsley Comanom i Leroyem sada smo fleksibilni na najvišem nivou na krilnim pozicijama koje su jako važne za našu igru. Želio bih se zahvaliti Manchester Cityju na povjerljivim i konstruktivnim pregovorima”, izjavio je sportski direktor Bayerna Hasan Salihadmižić ne spominjući Ivana Perišića koji također igra na poziciji krilnog napadača.

“Bayern je jako veliki klub i ima velike ciljeve. Ti ciljevi i meni odgovaraju. Veselim se novom izazovu i jedva čekam početi trenirati s momčadi. Trenera Hansa Flicka poznajem još iz U21 reprezentacije, tamo smo imali jako dobre odnose… Želim osvojiti što više naslova s Bayernom, a Liga prvaka je prioritet”, izjavio je novi nogometaš Bayerna.




Inače, Sane je prehodne četiri godine proveo u Manchester Cityju, klubu u koji je stigao iz Schalkea. Ipak, već neko vrijeme je bio nezadovoljan svojim statusom u ekipi, a sada mu se ispunila želja za promjenom sredine.

Napomenimo da je na dovođenju u Bayern Ivana Perišića inzistirao Niko Kovač koji je zbog rezultata otpušten iz kluba, pa će Ivan nakon isteka dvomjesečnog produženja ugovora s Bavarcima najvjerojatnije natrag prema Milanu odakle je kao pojačanje došao iz Intera.

Ugovor Sanea će trajati do ljeta 2025. godine, a Sané bi u Bayernu trebao zarađivati više od 10 milijuna eura godišnje.

Na kraju, Leroy se zahvalio Cityju.

“Prije svega, hvala, Građani! Hvala na velikoj podršci u zadnje četiri godine. Bilo je to intenzivno i uspješno vrijeme koje sigurno neću zaboraviti. Pobijedili smo u puno utakmica, postavili nekoliko rekorda i osvojili ukupno sedam trofeja. Hvala navijačima, stručnom stožeru i mojim suigračima. Uvijek ću svoje vrijeme u Cityju pamtiti s velikom srećom i ponosom. Također, hvala mom treneru koji me napravio boljim igračem i ima veliku zaslugu što sam proglašen najboljim mladim igračem u 2018. Naučio sam puno i vrlo sam ponosan što sam bio dio ovog putovanja.”

POZNAT KLUB U KOJEM PERIŠIĆ NASTAVLJA KARIJERU: Bayern kupuje stroj za razmontiranje protivničkih obrana

Autor:J.V.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.