Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

BASNOSLOVNA ZARADA U SLUČAJU PROLASKA! Pogledajte koliko bi Dinamo zaradio večerašnjom pobjedom nad Mađarima

Autor: Gordan Šojat

Odnosi Hrvatske i Mađarske isprepleteni su na svim razinama još od Hrvatsko-Ugarske nagodbe, pa preko bivše nam monarhije, pa do današnjih dana preko INE i MOLA ali i velikog sportskog rivalstva.

Prije Hrvati i Mađari ogledali su se ponajprije u vaterpolu i rukometu, no unazad zadnjih par godina Mađarski nogomet se diže pa se tako Dinamo i Ferencvaros drugu godinu za redom sastaju u pretkvalifikacijama za Ligu prvaka.

Ipak Mađari još uvijek nisu dosanjali svoju slavnu “laku konjicu” na čelu s Puskasem, ali mogući prolazak preko Dinama donio bi Ferencvarosu značajnu financijsku injekciju.

Jednako tako plavi u ovo nesigurno korona doba gledaju na svaku kunu, pa bi možebitan ne plasman u završni dio natjecanja donio veliku prazninu u Dinamovoj blagajni, koju bi se onda moralo krpati prodajom najboljih.

Prošle godine Dinamo je prolaskom Ferencvarosa,  te nakon toga pobjedom nad boljim iz dvoboja između slovenskog i norveškog prvaka, Maribora i Rosenborga, zaradio čak 15,25 milijuna eura. Naravno tu se još  mora dodati zarada u Ligi prvaka, koja je za neriješeni rezultat donosi 900 tisuća eura, a za pobjedu 2,7 milijuna eura.

No ove godine podosta toga je drugačije. Dinamo se riješio Bjelice, prodan je Olmo, na kormilu je Zoran Mamić, a korona je poremetila uobičajeni ritam prvenstva i euro ogleda.

Dodamo li još tome kako su Mađari “našpanani” uzvratiti Dinamu za bolan poraz prošle sezone, Dinamu se ne sprema laka utakmica u Budimpešti.




Dinamo bi pobjedom nad Ferencvarosem ušao u play-off Lige prvaka, samo na korak do elitnog natjecanja gdje se za naše, ali i Mađarske prilike, dijele pusti milijuni.

Plavi u slučaju pobjede nad Ferencvarosem moraju još svladati i boljeg iz susreta Qarabag – Molde, a to se čini kao lakša prepreka nego trenutni mađarski prvak. Ipak zanimljivo je kako postoji mogućnost da će se Dinamo opet susresti s Norveškim predstavnikom na putu do skupina Lige prvaka.

Već pobjeda nad Mađarima osigurava Dinamu europsku jesen, čak i da ne preskoči zadnju prepreku, igrao bi u skupini Europske lige što je minimalni postavljeni cilj plavih u ero natjecanjima.




Ulaskom u play-off Dinamo bi zaradio pet milijuna eura, a plasira li se u Ligu prvaka i uđe u skupinu tog natjecanja,  novih 15 milijuna eura sjelo bi na račun plavih.

No ako Dinamo izgubi u Budimpešti zarada je bitno manja, naime plavi će za nastup u play-off Europske lige dobiti samo 300.000 eura.

Zoran Mamić uči susreta je rekao: “Gledali smo Mađare i mogu reći da se radi o dobroj momčadi koja je u prethodnim kvalifikacijskim utakmicama izbacila jake suparnike, Djurgarden i Celtic, a i u prvenstvu igra dobro. Vidjeli smo momčad koja ima puno vrlina, a mi ćemo pokušati, kao i uvijek dosad, naći mane suparnika i u tome tražiti prilike. Vjerujem da ćemo ih naći danas na terenu i da ćemo ići dalje.”

Večerašnja utakmica je opet jedna od onih “povijesnih” i nadamo se kako će Dinamo opet pobijediti Mađare, te da će mu europska jesen osigurati mirno poslovanje u ovim turbulentnim korona vremenima.

UTAKMICA SEZONE ZA DINAMO: Evo gdje možete gledati Mamićeve trupe u borbi za Ligu prvaka!

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.