Foto: Zeljko Puhovski/CROPIX

Barišić priznao da je izigrao navijače: Zna se i kada je nova skupština Dinama

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Dugogodišnji čelnik Plavih, Mirko Barišić, dao je intervju za Novu TV gdje je govorio o trenutnoj situaciji u Dinamu te kada će doći do biranja nove skupštine kluba.

Nova skupština održat će se 25. rujna. Dinamo na toj skupštini mora odabrati novi Izvršni i Nadzorni odbor bez kojih funkcionira još od ožujka.


Zasad nije poznato je li Barišić uspio dovoljno ruku pridobiti na svoju stranu, ali se najkasnije do ožujka 2024. godine mora održati izborna skupština jer u suprotnom svima istječe mandat, a klubu prijeti gašenje.

Statut i navijači

Napomenuo je i da se novi statut neće naći kao točka za izglasavanje na dnevnom redu.

Podsjetimo, nakon zadnje skupštine Barišić je sam imenovao radnu skupinu za izradu novog statuta. U njoj su bili predstavnici navijača i grada, ali i njemu odani ljudi.

Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX

Veliko je pitanje i odnos snaga. Struja odana Zdravku Mamiću je na prošloj skupštini srušila kvorum. Iako je tada efektivno bilo 73 skupštinara (a ne 80, koja je “idealna” brojka prema statutu), Barišić je smatrao da s 37 ruku nema dovoljno za kvorum te je raspustio skupštinu.

Nova skupština trebala je biti održana još u lipnju, ali ju je Barišić samoinicijativno odgodio. Sada je, čini se, izračunao da ima dovoljan broj ruku da izvojeva pobjedu i ostane na čelu Dinama i popuni Nadzorni i Izvršni odbor svojim ljudima.

Navijači pak čekaju demokratizaciju. Iako je skupština jednoglasno usvojila novi statut u kojem članovi slobodno biraju 28 od 60 skupštinara, taj nacrt je u Barišićevim ladicama već skoro tri mjeseca.

Dosad se nagađalo da je izigrao navijače i dogovor s njima o novom statutu, a sad je to potvrdio.
Nova senzacija na Svjetskom prvenstvu: Njemačka srušila Ameriku i izborila finale sa Srbijom

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.