Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

BARIĆ OTKRIO NEŠTO ŠTO JE SVIMA PROMAKLO: ‘Postoji problem koji Dalić mora ispraviti’

Autor: Andrija Kačić Karlin

“Bila je to dobra utakmica, ne smijemo govoriti da je bila fenomenalna, onda bi sami sebi odmagali”; u takvom uvodu nas je dočekao bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i trener mnogih klubova, čovjek s pedesetak godina trenerskog iskustva koji je i dan ranije u razgovoru za naš portal najavio – U ovoj utakmici najviše će se pitati Modrić.

“Jeste vidjeli kako je odličan kad je bliže golu, napadačima, ima prostora za stvaranje viška, a driblao je toliko puno, kao nikad ranije. Bilo je tu i spektakularnih poteza”, otpovrće nam Otto.

“Pripremao sam se što ću vam reći. Velika stvar je što je bilo 30 tisuća ljudi na utakmici. I sportski se ponašala, osim zviždanja grčkoj himni, to je zaista nepotrebno. Mora se čestitati i Daliću i uvjeren sam da ova momčad može napraviti više nego s prethodnikom. On se kao trener na klupi reprezentacije tek bori za povjerenje, a morao ga je imati od prvog sata. Ja mu želim puno sreće”, veli nam Otto.

Istaknuo je Otto što mu je bilo najbitnije. “Naša je momčad odigrala baš kako su njeni treneri zamišljali. Što je tu bilo najbitnije? Mi smo jako brzo kombinirali, čak i između pet igrača, to nismo viđali u prijašnjim utakmicama. Napad je bio konkretan, borbenost primjerena, s publikom je stvorena simbioza, momčad je dala poticaj publici, to je nogomet pravi. To su te lijepe stvari, ima i drugih”, priča nam Barić.

Na što konkretno mislite?

“Bilo je tu i plivanja, nesporazuma, grešaka u obrani. Odigrali smo, velim, jako dobro ali nismo mi baš tako dobri koliko bi nas sad mogla euforija zanijeti. Reprezentacija mora biti prava, nepredvidiva za suparnika. Eto, vidite tog Strinića, odigrao je dobru utakmicu, zaslužan je za krasan gol Kalinića, sjajno ga je naciljao. No u obrani postoji problem, a i kad ima loptu, uvijek se okreće na istu stranu, izgubio je dvije-tri lopte i odmah nam je prijetila opasnosti. To, primjerice, mora se ispraviti”, povjerio se Otto.

“Kako bi reprezentacija bila bolja za budućnost mi tu moramo imati još boljeg, još jačeg igrača. Ili bolje rečeno, on sam mora igrati jače. Ni golman nam nije bio naročit, mora on drugačije reagirati u mnogim trenucima. Samo upozoravam. Ako bi nam svi igrači bili kao većina protiv Grčke, a bilo je sedam-odličnih, onda mi imamo reprezentaciju koja može doći u polufinale Svjetskog prvenstva kojeg se, nadamo, izborili. I moramo biti iskreni, previše su nam Grci stvorili šansi, ne smije to tako biti. Opet, vjerujem da je nacionalna momčad na putu oporavka. I igrači su meke dušice i oni vole kad osjete dah svoje publike za vratom”, zaključio je Barić.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.