Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Barcelona od iduće godine u ‘kockastim’ dresovima poput Hrvatske

Autor: Andrija Kačić Karlin

Dresovi bi u sezoni 2019./2020. umjesto pruga imali crvene i plave kvadratiće, poput crvenih i bijelih kakve je imala Hrvatska ovo ljeto na Svjetskom prvenstvu.

Španjolski nogometni prvak Barcelona iduće bi godine mogla zaigrati u ‘kockastim’ dresovima sličnima onima u kojima igra hrvatska reprezentacija, čime bi prvi put u svojoj 120 godina dugoj povijesti ostala bez tradicionalnih plavih i crvenih pruga.

Dresovi bi u sezoni 2019./2020. umjesto pruga imali crvene i plave kvadratiće, poput crvenih i bijelih kakve je imala Hrvatska ovo ljeto na Svjetskom prvenstvu, izvijestile su u utorak novine Sport sa sjedištem u Barceloni. Američki proizvođač Nike sponzor je i Barceloni i Hrvatskoj.

Barcelonin glasnogovornik Chemi Teres nije odgovorio na upit do objave ove vijesti. Barcelona od osnutka 1899. godine ima pruge na dresovima a s tim tradicionalnim dizajnom počela je i ovu sezonu.

Klub iz pokrajine Katalonije, za kojeg igra hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, vodeća je momčad španjolskog prvenstva s 12 bodova, dva više od Real Madrida. Prošle sezone je osvojila je prvenstvo i kup, a ljetos i španjolski superkup.

Barcelonin dres jedan je od najprodavanijih na svijetu.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.