Izvor: Ansu Fati/Instagram

BARCELONA IMA NOVOG MESSIJA: On se igra nogometa kao i njegov idol!

Autor: Edwin Nicky Džemidžić

Silna pojačanja dolazila su u Barcelonu tijekom godina. Neka od njih su bila jako dobra pojačanja, neka osrednja, a neka su stvarno bila promašena. Katalonski div potrošio je silne milijune eura kako bi sastavili momčad koja bi mogla na tri fronta igrati tijekom sezone.

No, kako to obično biva, s jedne strane dobiješ, s druge strane izgubiš. Pojačanja koja su dovodili ostavilo je traga na njhovoj čuvenoj školi nogometa La Masiji gdje nisu uspjeli izbaciti kvalitetnog igrača koji bi mogao preuzeti dirigentsku palicu u momčadi.

Prije par sezona otišao im je Daniel Olmo u Dinamo i Španjolac se danas profilirao u najboljeg igrača Dinama za kojim žudi pola nogometne Europe. Zadnji u nizu odlazaka iz La Masije bio je supertalentirani Xavi Simons, 16-godišnjak koji je potpisao profesionalni ugovor s prvakom Francuske PSG-om.

Smatralo se kako novi Xaviji i Inieste više se neće pojaviti na vrata prve momčadi, ali se dogodilo malo čudo. Ansummane Fati, Barcelonin wunderking kako mu tepaju, u sinoćnoj utakmici je zabio i asistirao u visokoj pobjedi 5-2 protiv Valencije. Ovo mu je drugi pogodak za Barcelonu. Ranije je postigao prvijenac protiv Osasune na teškom gostovanju te je utakmica završila rezultatom 2-2.

Barcelona je definitivno dobila novog nasljednika Lionela Messija

 




Autor:Edwin Nicky Džemidžić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.