Photo: Instagram/Andrea Lekić

ATRAKTIVNA SRPKINJA BIRANIM RIJEČIMA PROGOVORILA O HRVATSKOJ: Njezine riječi odjeknule u susjedstvu!

Autor: Matija Majdak

U četvrtak u Danskoj kreće Europsko prvenstvu za rukometašice na kojem će nastupiti i Hrvatska.

Izabranice Nenada Šoštarića igrat će u skupini s Nizozemskom, Mađarskom i Srbijom.

Srbiju će predvoditi jedna od najboljih rukometašica svijeta Andrea Lekić kojoj će ovo biti deveto veliko natjecanje u karijeri.

“Situacija je više nego specifična, postoji i dodatno opterećenje. Nas nekoliko koje nismo preležale koronu imamo u glavi ‘Ne daj Bože da se zarazimo”, otkrio je Lekić pa dodala.

“Postoji doza straha i opreza, jer nema garancija da ćemo proći bez korone na ovom prvenstvu. To će biti preduvjet za uspjeh, jedan od bitnijih faktora za dobre rezultate u Danskoj.”

Rukometašice će biti smještene u svojevrsnom balonu, dozvoljeno im je kretanje samo u hotelu i dvorani.

“Bit će jako teško izbjeći zarazu. Surovo zvuči, ali sreća je u nesreći da je više od pola naše ekipe preležalo virus.”




Za Lekić nema sumnje da je Norveška veliki favorit, a u vrhu vidi još Francuskinje i Nizozemke. Hrvatska ima status autsajdera.

“Ne spominju ih samo ljudi koji ne prate rukomet. Hrvatska, s odličnom Podravkom u Ligi prvaka unazad dvije godine te dvije, tri odlične igrače u inozemstvu. Uopće ne predstavljaju autsajdera kakav su bile u prethodnim godinama. Dolaze s valom novih igračica koje igraju u Ligi prvaka na jednom dobrom nivou. Pun fokus bit će to na toj utakmici. Voljela bih da dođemo do te posljednje utakmice u skupini s adekvatnim rezultatom, da ta utakmice ne bude odlučujuća.”

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.