Photo: Profimedia

ATLETICO NA KRILIMA SUAREZA: Novom pobjedom u gostima pobjegli pratiteljima, Vatrenom svih devedeset minuta

Autor: HINA/GIŠ

Novom pobjedom Atletico iz Madrida još se više odovojio od pratitelja na prvenstvenoj ljestvici, a klub iz glavnog grada ima još i dvije utakmice manje.

Urugvajski napadač Luis Suarez postigao je oba pogotka za Atletico Madrid koji je u posljednjem dvoboju 19. kola španjolskog nogometnog prvenstva slavio sa 2-1 (1-1) na gostovanju kod Eibara.

Domaća momčad je povela u 12. minuti kad je vratar Marko Dmitrović postao prvi vratar u La Ligi nakon 17 godina koji je postigao gol iz kaznenog udarca. Uslijedio je preokret u Suarezovoj režiji. U 40. minuti je izjednačio iskoristivši neodlučnost domaće obrane, a u 88. minuti je ‘panenkom’ realizirao kazneni udarac za konačnih 2-1 i sedam bodova prednosti pred braniteljem naslova Real Madridom.

Hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko bio je u početnoj postavi i odigrao cijelu utakmicu na desnom boku Atletica.

U prije odigranoj utakmici Valencia i Osasuna su na Mestalli odigrali 1-1 (0-1). Gosti su poveli pogotkom Callerija u 42. minuti, a Valencia se poraza spasila zahvaljujući autogolu Garcije u 69. minuti.

Hrvatski reprezentativac u redovima Osasune Ante Budimir ostao je na klupi za pričuvne igrače.

Valencia je s 20 bodova iz 19 nastupa na 14. mjestu, a Osasuna sa 16 bodova zauzima predzadnju, 19. poziciju u La Ligi.




Vodeći Atletico Madrid ima 44 boda iz 17 utakmica. Drugoplasirani Real Madrid ima sedam bodova manje i utakmicu više. baš kao i Barcelona koja je na trećem mjestu s 34 boda.

Autor:HINA/GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.