Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

AMATERSKI KLUB NE ŽELI OSTATI BEZ REKORDA: ‘Ako ostanemo bez rekorda, više nitko neće govoriti o Tasmaniji’

Autor: HINA/GIŠ

Schalke 04 ove godine u Bundesligi niže slabe rezultate, a sada je ovaj slavni klub samo na jednu utakmicu od izjednačenja negativnog rekorda koji trenutno drži Tasmaniji Berlin.

Naime, Tasmania 1900 Berlin je u svojoj jedinoj sezoni u Bundesligi (1965/1966) nanizala 31 susret bez pobjede osvojivši svega 10 bodova, uz gol razliku od -93.

Schalke je sada na 30 susreta bez pobjede čime se približio rekordu berlinskog kluba koji je ugašen 1973. godine. No, dio vodstva i igrača je osnovao amaterski klub SV Tasmania 73 Neukoln koji se trenutačno nalazi u petom razredu njemačkog nogometa.

Premda bi drugi rado izbrisali crni rekord, u Tasmaniji su ponosni na svoj “podvig”.

“Ovaj rekord je kultna stvar za nas,” kazao je predsjednik kluba Almir Numić za radio Eins.

“Ako ostanemo bez rekorda, više nitko neće govoriti o Tasmaniji. Nikada na taj rekord nismo gledali negativno. Bolje da se o nama govori, nego da se ne govori,” dodao je predsjednik potvrđujući tezu da je svaki publicitet dobra reklama.

“Uživamo u velikom interesu posljednjih tjedana, što za amaterski klub nije svakodnevna stvar.”




Tasmanija već godinama igra u nižim amaterskim ligama, no kako se Schalke približavao njihovom rekordu sve s više spominjalo ime kluba.

Posljednju pobjedu u prvenstvu Schalke je ostvario u siječnju 2020. protiv Borussie Moenchengladbach (2-0), a potom je spojio 20 poraza i 10 neodlučenih susreta. Remi ili poraz u subotu od Hoffenheima izjednačit će ih s berlinskim klubom.

Uoči nedavnog Schalkeovog gostovanja u Berlinu kod Herthe, navijači Tasmanije su ispred Olimpijskog stadiona razvukli transparent “Ne dirajte naš rekord,” ali nije pomoglo, Schalke je izgubio sa 0-3 i sada je od neslavnog rekorda udaljen svega 90 minuta.




Čak i ako Schalke izjednači rekord u subotu, postoji jedan detalj koji Tasmaniji ne mogu oduzeti.

“Mi smo rekord ostvarili u jednoj sezoni, a Schalke u dvije,” dodao je Numić.

Schake se trenutačno nalazi na zadnjem mjestu Bundeslige sa četiri boda, šest bodova manje od zone spasa.

Autor:HINA/GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.