Foto: Ante Cizmic / CROPIX

ACO POBIJEDIO U ZADNOJ UTAKMICI NA KLUPI! Hrvatska ipak u dodatne pretkvalifikacije

Autor: Dnevno.hr/G.I.Š

U nedjelju je Hrvatska muška košarkaška reprezentacija u susretu je posljednjeg, 6. kola skupine F pretkvalifikacija za EuroBasket 2025. godine u Splitu svladala Austriju sa 84:74.

No igrači Aleksandra Petrovića će ipak morati kroz novu rundu pretkvalifikacija pokušati izboriti nastup na kvalifikacijama za EuroBasket, jer su ipak na kraju završila na drugom mjestu u skupini.

Mogući plasman u kvalifikacije za smotru najboljih košarkaša Europe donio bi nam poraz Poljske protiv Švicarske, ali su Poljaci kao gost nadigrala Švicarsku sa 80:70 i tako osvojili prvo mjesto u skupini.

Zadnja utakmica

Hrvatska je natjecanje u skupini okončala s pet pobjeda i jednim porazom, no isti je omjer ostvarila i Poljska, a kako je u međusobnim dvobojima Poljska ostvarila pobjedu s većom razlikom od Hrvatske, Poljaci su izborili nastup u kvalifikacijama. Švicarska je završila na trećem mjestu u skupini sa 2:4, dok je Austrija zadnja sa omjerom 0:6.

Goran Filipović sa 17 i Dominik Mavra sa 16 koševa predvodili su Hrvatsku, dok je Rašid Mahalbašić ubacio 21 poen za Austriju.

Ovo je večeras izgleda bila i zadnja utakmica na klupi za Aleksandra Petrovića, koji je najavio svoj odlazak u trenersku mirovinu.




Autor:Dnevno.hr/G.I.Š
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.