UŽARENA ATMOSFERA U KOLINDINOM TIMU: Sabotira je jedan Plenkovićev čovjek?

Autor: Iva Međugorac

Dubrovčanka koja je na Pantovčaku zamijenila Andru Krstulovića Oparu stanovita Renata Margaretić Urlić, postala je najprepoznatljivija figura prve debate za drugi krug predsjendičkih izbora. Svojom intervencijom, kojom je pokušala zaustaviti sučeljavanje između Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića ova je bivša HRT-ovka izazvala pomutnju u javnom prostoru, a osim toga, u nezavidnu je poziciju dovela i aktualnu predsjednicu, no evidentno je da ona na prekidu debate nije inzistirala samoinicijativno.

Voditelj izbornog stožera predsjednice Grabar-Kitarović Ivan Anušić otvoreno je kazao kako on nije zahtjevao da debata bude prekinuta, a kako se moglo čuti iz Milanovoćeva stožera Anušić na debati nije niti prisustvovao. U stožeru predsjedničke kandidatkinje HDZ-a u kojega je nedavno formalno ušao i Milijan Brkić sve je veći jaz između Plenkovićevih i predsjedničinih ljudi, a premda šef vladajuće stranke nastoji situaciju oko kampanje držati pod kontrolom ljudi koje je on predložio u kampanju otimaju se kontroli. Izvori bliski predsjednici tvrde da najveće probleme stvara bivši novinar Zoltan Kabok.

”On je dosta liberalan tip, nikako se ne uklapa u koncepciju konzervativaca koje je Grabar-Kitarović sama odabrala da joj vode kampanju, s njim je dosta teško pronaćio zajednički jezik, i na samom startu postojala je sumnja da je on napravio gaf kada su novinarima podjeljeni transkripti i upute za predsjedničino ponašanje tijekom držanja govora”, tvrdi naš sugovornik blizak šefici države dodajući da je i posljednji gaf koji je obilježio debatu pokazatelja animoziteta u predsjedničinom timu.

”Ne znamo da li se radi o sabotaži, da li Kabok preko predsjednice na jedan način spašava i Plenkovića, ali situacija je sve napetija i sve burnija, što vrijeme više odmiče i što smo bliže nedjelji i danu izbora”, zaključuje naš sugovornik.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.