Foto: Paun Paunovic / CROPIX

TRAJNA META SRPSKIH APETITA: Đapić odvažno stao uz Thompsona! Evo poruke

Autor: Dnevno

Potencijalni predsjednički kandidat stranke Desno, Anto Đapić priopćenjem se obratio hrvatskoj javnosti, a obraćanje u kojem se referirao na Marka Perkovića Thomspona u potpunosti prenosimo.

“Pokušaj javnog problematiziranja koncerta i koncerata Marka Perkovića Thompsona odavno u Hrvatskoj ima puno zloćudniju pozadinu od ideološkog i političkog polemiziranja o glazbenim ukusima. Ti pokušaji i nastojanja, kakvom svjedočimo i u Dubrovniku, prvenstveno su izraz žestokih namjera i udara na same temelje nacionalne slobode i ustavnih vrijednosti, pri čemu je Thompson simbol preko kojega se to ostvaruje.

To su udari na vrijednosti oslobodilačkog Domovinskog rata sa velikosrpske i neojugoslavenske platforme koja problematiziranjem pozdrava “Za dom spremni” na krivotvorenim kanonima srpstva, komunizma i jugoslavenstva drži hrvatsku slobodu pod mentalnom okupacijom. Tome će se morati hrvatski narod suprotstaviti novom Olujom, potpunim čišćenjem od golemih nakupina zla. Nije slučajno da se ti udari pojavljuju u posrbljenoj Istri nakon jugoslavenske okupacije, kao što nije slučajno da se sad javljaju u Dubrovniku, koji je trajna meta srpskih apetita. Thompsona se samo simbolički napada zbog Bojne Čavoglave, prava je pozadina njegovo cjelokupno umjetničko glazbeno dijelo, kojim uzdiže kao nitko samopouzdanje i samosvijest hrvatskog naroda.

Hrvatska država neće biti država hrvatskog naroda u poželjnoj mjeri sve dok ne bude snažno prisutna na svakom pedlju državnog i nacionalnog prostora i sve dok vrhunske vrijednosti koje ta država mora štititi i poticati, mogu osporavati lokalni čelnici ili dio zaostalog srpsko-jugoslavenskog taloga. Thompson je nacionalna vrijednost prvog reda, to će brzo biti i službeni državni stav, kao što će Oluja koja dolazi otpuhati zloćudni talog. To jamčim, jer bez toga nema Hrvatske”, kazao je Đapić.

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.