Otvoreno.hr

ŠKORO ŠOKIRAO JEDNOM REČENICOM: Za što se on zapravo natječe?

Autor: Iva Međugorac

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro, od popularnog glazbenika preko noći je stasao u svojevrsnu ikonu hrvatske desnice. Potvrdio je to i njegov skup u Lisinskom na kojemu se okupila vojska onih koji na konzervativnoj biračkoj sceni imaju neku ulogu.

Međutim, nije se Škoro na skupu obratio isključivo desnici, on je u prvi plan stavio nezadovoljne HDZ-ovce, i to do te mjere da se dio javnosti zapitao natječe li se Škoro za šefa države ili pak za šefa vladajuće stranke? Čini se da je Škorina kandidatura zapravo prva stepenica u rušenju premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, i to baš s konzervativne fronte, iste one koja Plenkoviću nikada nije oprostila odvođenje HDZ-a ka centru, ratifikaciju Istanbulske konvencije ili Marakeški sporazum. Škoro se sada doima kao glas tih nezadovoljnika, koji su svojedobno pod HDZ-ovim prozorima prosvjedovali zazivajući ime predsjednika Plenkovića.

Da su HDZ-ovci nezadovoljni Plenkovićem, potvrdilo se na europskim izborima, kada je mjesto pet najavljivanih, njegova stranka osvojila skromna četiri mandata, a to nezadovoljstvo od tada do danas nije sanirano, upravo suprotno, ono je uznapredovalo. Da se stanje u vladajućim redovima otima kontroli, potvrdila su previranja u ličkom ogranku HDZ-a, a potom i ona u zagrebačkom te nekolicini slavonskih podružnica, što je tek uvertira u novi serijal nedaća za Plenkovića. To bi Škoro i njegovi kadrovi, nakon predsjedničkih izbora, mogli okrenuti u svoju korist.

Ako predsjednica Grabar-Kitarović izgubi nadolazeće izbore, to će biti jasna poruka Plenkoviću, ali i njoj samoj. Jer, leđa će im okrenuti njihovo biračko tijelo, ljudi koji su prije pet godina Grabar-Kitarović i doveli na Pantovčak. Tim ljudima Škoro se danas obraća, s tim ljudima Škoro ide na Plenkovića, a koletaralna žrtva tog njegova htijenja postaje predsjednica.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.