fbpx
SCREENSHOOT

Preslušali smo snimku debate: Madžar laže da je Milanović Kolindu nazvao priležnicom, evo što je točno izgovorio

Autor: Dnevno

Jučer je nakon debate na HRT-u predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića napao savjetnik predsjednice Tomislav Madžar. Nakon nevjerojatnog napada Madžar se pravdao kako ga nije napao zbog Milanovićeve prozivke oko njene funkcije u Nadzornom odboru Kontinental prijevoza, već kaže, reagirao je jer je Milanović Kolindu Grabar Kitarović nazvao priležnicom u RTL-ovoj debati.

Madžar je kazao kako je to Milanović izgovorio negdje sredinom sučeljavanja i da slobodno svi poslušamo, pa smo ga poslušali. Pitanje koje je prethodilo burnoj raspravi jest pitanje oko uvođenja eura i projekcijama kako bi se to moglo dogoditi oko 2023.

Kolinda Grabar Kitarović kazala je kako je Hrvatska za euro bila spremna za vrijeme prve Sanaderove vlade više nego danas, potom su počeli jedno drugome spočitavati tko je više zadužio Hrvatsku, a onda je uslijedila neugodna rasprava.


Kolinda Grabar Kitarović baš je trebala replicirati Milanoviću te je kazala:

‘Vlada u kojoj sam tada bila, koju spominjem je je Vi  toliko spominjete i nazivate me političkim komesarom, odnosno suradnikom političkog komesara…’, na što je Milanović dobacio ‘štićenicom političkog komesara’,  Grabar Kitarović je nastavila: ‘imali ste i Vi svog političkog komesara –  pokojnog predsjednika Vlade Račana, izašli ste iz ormara 2000 godine kad smo svi saznali…’, no Milanovć ju je odmah prekinuo:

Milanović: Nemojte vrijeđati preminule ljude

Grabar Kitarović: Pa ne vrijeđam, rekla sam pokojnog, ne vrijeđam ga, ali i ne govorim o njemu nego govorim o Vama gospodine Milanoviću

Milanović: Ja sam tog čovjeka naslijedio na pošten demokratski način i nije me parkirao u Sabor, ostao sam na vjetrometini jer je čovjek umro u dva mjeseca. Ovo vam ne služi na čast! Dajte gospođi još pola minute, neka slobodno govori. ali na ovo moram intervenirati, ovo je vrlo ružno! Ovdje se radi o čovjeku koji je dramatično preminuo i nakon čega sam se kandidirao i voljom ljudi, svaki put voljom ljudi ,bio izabran. Nisam bio ničiji službenik, nisam bio ničiji prilježnik, radio sam taj posao. nikakav on moj mentor nije bio. Ja sam tada otišao iz službe, napustio sam službu i onda me zvao da se pridružim na duplo manju plaću. Riskirao sam, nije me nitko poslao u NATO, riskirao sam.

Grabar Kitarović: Molim Vas gospodine Milanoviću, nemojte glumiti sada zgroženost obzirom da ne vrijeđam pokojnog predsjednika Vlade Račana, govorila sam o Vama a ne o njemu
Milanović: Vrijeđate ga, nemojte ga uspoređivati sa Sanaderom!

Grabar Kitarović: Ne vrijeđam

Milanović: Govorili ste da sam bio njegov štićenik! pa to svatko zna da nisam! Ja sam bio nitko i ništa u SDP-u kad sam postao predsjednik stranke. Ja sam izabran, nisam instaliran kao Vi. Ja sam izabran pošteno.
Grabar Kitarović: Ja nisam instalirana. Ja sam se penjala po ljestvici.

Milanović: I to nije sramotra gđo Kitarović, ali to se treba znati. Ne kažem da ste Vi lopov, da ste nešto ukrali, ali da ste bili sustavno povlaštena osoba, da ste bili štićenica i miljenica i da bez  HDZ-a ne bi došli dalje od pristojne obične građanske karijere to je činjenica.

Raspravu o kojoj je govorio Madžar možete poslušati od 1:17:00

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.