petir.eu

PETIR ODLUČILA: ‘Idem s HDZ-om! Ponudu sam imala i od Škore’

Autor: Zlatko Govedić

Marijana Petir, saborska zastupnica u dva mandata i donedavna europarlamentarka, donijela je ovog vikenda odluku – na izbore će izaći kao nezavisna zastupnica na listi HDZ-a u VI. izbornoj jedinici koja pokriva njenu rodnu Sisačko-moslavačku županiju, dio Zagrebačke županije i dio Grada Zagreba; javlja Jutarnji.

Iako je imala i ponudu Škorina Domovinskog pokreta, odlučila se za suradnju s HDZ-om kojem je sada donijela kapital od gotovo 48.000 preferencijalnih glasova, koliko ih je osvojila na izborima za Parlament EU. No, kako tada nije pristala na uvjet premijera Andreja Plenkovića da se učlani u HDZ, na izbore je izašla samostalno te je za dlaku ostala bez novog mandata u EU, a HDZ bez pobjede na izborima.

“Gotovo u isto vrijeme dobila sam poziv za suradnju iz HDZ-a i Domovinskog pokreta te sam razgovarala s gospodinom Plenkovićem i gospodinom Škorom. Jasno sam istaknula da se ne planiram učlanjivati ni u jednu stranku i da želim ostati nezavisna te da mi je važno da se za nastavak razgovora prihvati moj program i vrijednosti koje zastupam”, rekla je Petir.

JEDINICA U KOJOJ BI ŠKORO MOGAO ‘RAZBITI’ KONKURENCIJU: Tko mu je glavni adut?

“Još se s nekoliko entuzijasta borim za HSS i cijeli predmet je na Visokom upravnom sudu. Budući da sam izbačena iz stranke jer sam kritizirala Beljakov način upravljanja strankom i najavila svoju kandidaturu za predsjednicu, to je jedini način na koji se mogu boriti”, komentirala je o “borbi” za svoju bivšu stranku.

“Ja poštujem dužnost predsjednika, no ne mogu prihvatiti da se predsjednik s prezirom odnosi prema hrvatskim braniteljima, da napušta obilježavanje obljetnice Bljeska usred intoniranja himne, da kaže da ne priznaje Dan državnosti države čiji je predsjednik, da smatra da časnici hrvatske pobjedničke vojske ne zaslužuju dobiti pohvale za uspjehe koje postižu, a koje bi im on kao vrhovni zapovjednik uz čestitku trebao uputiti… Ne, neću nabrajati dalje, ali moram reći da me duboko rastužuje da je na čelu Hrvatske netko tko svojim ponašanjem pokazuje da ne voli i ne poštuje svoju državu i svoj narod”, izjavila je Petir o predsjedniku Milanoviću.




Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.