screenshot

OGLASIO SE GOSPODIN KITAROVIĆ: ‘Nedostaje mi njena pašticada… Ona je sjajna kuharica’

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Nakon što se, malo je reći, zaletjela s nekoliko izjava, Kolinda Grabar-Kitarović simpatije je pokušala pridobiti poznatom hrvatskom izrekom, otkako ju je opjevala Jelena Rozga, malo, dakako, prilagođenom sebi:

 “Ja sam prije svega majka. Majka, Hrvatica, vjernica, građanka Republike Hrvatske i, naravno, građanka Europske unije i doista želim razmotriti što je to čime ja mogu pridonijeti, što je to što možemo zajedno učiniti kako bismo Hrvatsku poveli u bolji život za sve.”

Pokušali smo naći izjavu političara koji je govorio kako je prije svega otac, ali nismo to uspjeli naći. Bilo bi dobro i da naša predsjednica manje koristi izjave “žena, majka, kraljica” ako želi da je itko ozbiljno doživi.

Nakon što ta izjava nije urodila plodom, te Kolinda ipak nije doživljena prije svega kao majka, Hrvatica, vjernica, trebalo je “zglajzati” izjavu kako će zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću nositi kolače u slučaju da završi u zatvoru, pa se pojavio intervju s  njezinim svekrom. Iako je riječ o starijem intervjuu, zanimljivo je da ga je jedan medij prenio kao da se dogodio ‘jučer’ i to upravo nakon Kolindidne izjave o kolačima.

Ivo Kitarović, riječki Šibenčanin i 82-godišnji svekar hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, s puno hvale govorio je o svojoj snahi, upravo kao da je Kolinda krenula u borbu za Michelinovu zvjezdicu.

“Kao ‘klasičnom’ šibenskom bonkuloviću posebno mi fali njezina pašticada! Moja nevjesta je sjajna kuharica, a ja u njezinoj silno ukusnoj pašticadi nisam guštao još od vremena kad je službovala u Bruxellesu”, izjavio je Kolindin svekar.

Možda je to znak da u slučaju da Bandić završi u zatvoru mu ne nosi kolače, jer ih možda i ne radi tako dobro, već da mu ponese pašticadu, baš kakvu je radila svekru! Tko će ga znati!

Odlaskom u Sinj, dotaknuli smo se i oca Kolinde Grabar-Kitarović. Kolinda je taj odlazak iskoristila kako bi se pomolili za njezina oca. Tada u medijima izlazi informacija kako je njezin otac teško bolestan, kao da je vijest došla jučer. Međutim, Fra Ante Čovo, gvardijan Samostana Gospe Sinjske, rekao je kako je zajedno s predsjednicom molio za njezina bolesnog oca Branka Grabara, izjavivši kako je “bio jako bolestan”.

“Početak molitve Kolinde Grabar-Kitarović treba tražiti na dan Alke. Njezin je otac bio jako bolestan i ona me je zamolila da molim za njega. Rekla je: ‘Ajmo kleknuti zajedno i molit ćemo.’ I sad mi kaže da je dobro i da treba na kemoterapije. Tako da, jedna od nakana njezine molitve je bolest njezina oca”, rekao je novinarima nakon mise gvardijan fra Ante.

Tako su na misi u Sinju svi pristutni molili za njezina oca Branka Grabara.

Upitali smo se je li to uistinu, uza sve dužno poštovanje, bilo potrebno spominjati sada u ovoj predsjedničkoj kampanji i je li moguće da će ići tako nisko i igrati na ljudske emocije, poput tuge, boli, žalosti, kako bi pokupila empatiju te tako ojačala svoju poziciju u predsjedničkoj kampanji.

Činjenica je da su građani već stekli dojam da Kolinda Grabar Kitarović namjerno radi gafove kako bi jedan drugi kandidat zauzeo mjesto na Pantovčaku.

Tako je, usprskos pokušaju “glazjanja” uspjela “odvaliti” nova dva gafa, koja, čini se, neće moći ispraviti tako lako.

Naime, Grabar-Kitarović je u pokušaju napada na kandidata Škoru izgovorila notornu laž:

“Kao građanka sam bila u Kninu i u Vukovaru – netom nakon oslobođenja Knina, mislim da je to bilo dva dana poslije, a u Vukovaru sam bila nakon završetka mirne reintegracije, odvela sam svoju djecu da vide to stratište u Vukovaru, da se to nikada ne ponovi i ja ću i kao građanka uvijek odlaziti i u Knin i u Vukovar”, poručila je Grabar-Kitarović.

Na tu njezinu izjavu odmah su reagirali na društvenim mrežama i upozorili kako je predsjednica napravila još jedan gaf jer je, naime, mirna reintegracija završila 1998. godine, kada se njezina djeca još nisu ni rodila. Predsjednica ima kćer i sina – Katarina je rođena 2001. godine, a sin Luka 2003. godine.
Upravo je predsjednički kandidat Miroslav Škoro komentirao posljednji Kolindin gaf rekavši: “Zadnja je izjava bila da se pokojni predsjednik Tuđman trebao povući ranije. To jednostavno ne razumijem”.
Po svemu sudeći, ni sama Kolinda Grabar-Kitarović, kao ni njezin stožer, ne znaju u kojem će smjeru ova kampanja ići, no usudili bismo se reći kako bi nekim predsjedničkim kandidatima bilo bolje da su se ovaj vikend jednostavno odmorili i prespavali.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.