Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Milanovic poslao najsnažniju poruku do sada! Kome se obraća?

Autor: Dnevno

Predsjednički kandidat Zoran Milanović u četvrtak je u obilasku birača u Bjelovaru.

Posebno se obratio onim biračima koji ser ovaj tjedan nalaze i bit će na europskim skijalištima i u nedjelju 5. siječnja.

“Skijaši i skijašice ja znam koliko vam je teško, ja volim skijati, ove godine nisam skijao uopće, prema tome molim vas jedan dan mi poklonite da se ne bi idućih pet godina svi nasanjkali”

Za mobilizaciju glasača u BiH koji nisu njegovo tradicionalno biračko tijelo kaže da su oni naši građani. “Neka voze ljude autobusima, barem ih tretiraju kao ljude, a ne kao kupus, inače mnoge ljude HDZ-ovci tretiraju kao kupus. Nemam ništa protiv BiH i Hrvata u BiH, ako me se sjete sjete, ako ne..”

Za komentar odgovora na pitanje s debate što bi učinio da sretne Zdravka Mamića kaže da je to bilo koreografirano pitanje i da nema šanse da se on negdje sretne s Mamićem. “Što da mu kažem, nisam ja organ gonjenja, mjesto mu je tu u Hrvatskoj. Uspješan je menadžer, producent igrača, to nije lako, ali ušao je u probleme s hrvatski zakonom i to zato jer ga je ulovio porezni USKOK koji je osnovan u mojoj Vladi.

Tada je veći broj ljudi dolijao na prevarama, neplaćanju poreza, krađi novca iz proračuna i on je jedan od tih. Od tada do danas ta je služba zatučena, prebačena je u Poreznu upravu, uzeta joj je samostalnost, dvije godine nema čelnu osobu, tako radi HDZ kada želi nešto zatući u korijenu, drugi je primjer Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa”, rekao je i zapitao se zašto porezni USKOK ne radi.

Oko savjetnika predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović iz obavještajnog sustava kaže da nam to pokazuje da obavještajni sustav, kada HDZ ima priliku maltretirati cijelu Hrvatsku imati monopol vlasti protiv kojeg se on bori, da to treba odmaknuti od HDZ-a jer su opasni za sustav nacionalne sigurnosti.




“Predsjednica kaže da je nakon pet godina otkrila korupciju u SOA-i, pa nije SOA, nego VSOA, njezine gafove i to ozbiljne gafove, to nisu lapsuzi povezani s nesvjesnim, ona priča ozbiljne i opasne stvari i to je jedno vrijeme uveseljavalo ljude, ali sada postaje opasno, ne može se to takao raditi, a gospodin Brkić i ostali se pozicioniraju za bitku u HDZ-u koja već traje i koja će biti najkrvavija politička bitka i to je borba za reurse, novac, utjecaj, represivni aparat i tu ću im ja stati na putu kad buidem predsjednik, neće to tretirati kao ćaćinu imovinu nego kao javno dobro.”

Za podršku Julienne Bušić predsjednici kaže da nema komentara. “Gđa. Kitarović će prihvatiti svačiju podršku, ali baš svačiju.”

Nije htio otkriti ide li i na sučeljavanje na Novu TV, samo je rekao da ide korak po korak i nastavio da su debate sprešane u zadnjih tjedan dana kampanje što je neozbiljno.




Dodaje i da je najveći skandal debate na RTL-u bio pokušaj skraćivanja debate. Za večerašnju debatu, Milanović je najavio pitanje predsjednici oko sudjelovanja u Nadzornom odboru tvrtke koja je propala. “Što ćemo uopće novo saznati? Možda neke nove nadzorne odbore u kojima je sjedila Grabar-Kitarović s 27 godina, o čemu ću danas govoriti… To su sve one firme koje su uništavane u 90-ima, gdje je HDZ gurao svoje omladinke i omladince.To je skica za portret” kazao je Milanović. Obećao je da će danas mikrofon biti dalje od njega pa neće terorizirati ljude s prehladom koja ga i dalje muči.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.