Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

MILANOVIĆ POBJEĐUJE? Poznati novinar otkrio niz zanimljivosti! Što je zapazio?

Autor: Dnevno

Debate na svim trima televizijama između predsjedničkih kandidata Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića komentirao je na Facebooku poznati novinar i kolumnist Ivan Hrstić.

”RTL: Zox apsolutno dominantan, ali kao razjareni King Kong na Empire State Buildingu, prije svega na vlastitu štetu, motivira najviše desnicu koja je u njegovu korist već bila odlučila ne izići na izbore. Kolinda smišljeno bespomoćno pristojna, ali kao žrtva samostalno ubire nešto dragocjenih bodova samo na centru.

HRT: Zox ovaj put barem donekle civiliziran, retorički superioran, ali sadržajno i dalje duboko dvojben za iole upućenijeg birača, manje motivira desnicu, ali molećiva Kolinda i dalje osvaja bodove na centru, gdje se u normalnim okolnostima inače po definiciji vodi bitka u završnici. Naravno, ovo nisu posve normalne okolnosti.

NOVA: Zox konačno napustio ulogu uličnog štemera koja mu je štetila, ali zamijenio je ulogom neuspješnog bivšeg premijera, koja mu mnogo bolje leži, puca u uglavnom uprazno već ispaljenim streljivom, Kolinda konačno bez molećivog “ali gospodine Milanoviću” čvrsta i državnički superiorna, manje lažnih smješkova, više stvarnih udaraca, odnosi bodove i na centru i na desno.

UKUPNO: Zox uglavnom čvrsto potvrđuje one nedovoljno odlučne koji su već i prije bili otvoreno skloni njegovoj opciji, ali manje njemu osobno. Kolinda uglavnom njegovom zaslugom odnosi glavninu među neodlučnim biračima na desnici, ali i svojom zaslugom među glasačima na centru. I dalje neizvjesno hoće li to biti dovoljno za pobjedu. Kažu da za pobjedu treba 1.050.000 birača. No, hoće li itko stvarno dosegnuti taj broj?”, komentirao je.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.