Screenshot/Twitter

Katarina Peović: ‘Zagovarala bih izlazak iz NATO-a! Izdvajanja za obranu su prevelika’

Autor: dnevno.hr

Predsjednička kandidatkinja Radničke fronte i Socijalističke radničke partije Katarina Peović gostovala je na HRT-u u sklopu predstavljanja predsjedničkih kandidata i kandidatkinja na toj televiziji.

‘Moja kandidatura dolazi od jedne radničke partije. Iza mene stoje ljudi koji su godinama radili na terenu, sudjelovali na prosvjedima i u štrajkovima. Želimo promovirati viziju jednakijeg društva i govorimo stvari koje nećete čuti ni od jednog kandidata. Potrebne su temeljne promjene te se zalažemo za demokratski socijalizam 21. stoljeća – to je vizija u kojem se ostvaruju temeljne promjene za sve’, rekla je Peović.

O predsjedničkim ovlastima kazala je kako smatra da ne treba mijenjati ustavne ovlasti predsjedničke pozicije.

‘Ne smatram da treba uvoditi ustavne promjene jer se radi o visoko protokolarnoj funkciji, ali je jedna od funkcija i interes javne većine’, izjavila je Peović.

Dodala je kako neki kandidati autoritarno zagovaraju takve promjene te bi dali sebi veće ovlasti nego Franjo Tuđman.

Kako bi kao predsjednica bila vrhovna zapovjednica oružanih snaga, Peović je izložila svoj stav o NATO-u.

‘Moj stav je izuzetno kritičan. Zagovarala bih izlazak iz Saveza, ali pokretanje tog procesa nije predsjednička ovlast’, rekla je Peović.

Tvrdi kako su izdvajanja za obranu prevelika s obzirom na ekonomsku situaciju. ‘Kada Vlada kaže da nema novaca za zdravstvene radnike i nastavnike, smo treba reći koliko izdvajamo za obranu’, dodala je.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.