Screenshoot

IZBORNA PREVARA? ĐAPIĆ POD TEŠKIM OPTUŽBAMA! ‘Kao ‘trojanski konj’ prisvojio je glasove jednog od predsjedničkih kandidata’. Znate li kojeg?

Autor: s.v.

Prava lavina zakotrljala se na društvenim mrežama na podatak da je predsjednik stranke „Desno“ Anto Đapić prikupio i više nego dovoljan broj potpisa građana za predsjedničku kandidaturu.

Podsjećamo, za kandidaturu je potrebno minimalno 10 000 potpisa, a Đapić je Državnom izbornom povjerenstvu predstavio, ni manje ni više, nego 13000.

Bivši pravaški dužnosnik i dobar poznavatelj prilika na tom dijelu političke scene, Branimir Begović, cijelu situaciju naziva sumnjivom obzirom da na obrascima ne piše ime predsjedničkih kandidata.

Stvaraju se “trojanski konji”

“Na službenim stranicama DIP-a izbori.hr, vidljivo je da se ni na jednom obrascu ne nalazi ime i prezime bilo kojega predsjedničkog kandidata, pa su stoga sumnje koje se pojavljuju ovih dana u legitimnost kandidatura, a i izbora u cjelini opravdane. Teoretski je moguće da se u cilju međusobnog razračunavanja troje kandidata kojima ankete daju najviše izgleda za drugi krug, neki odlučuju za stvaranje takozvanih „trojanskih konja“. Po nebrojeni put suočavamo se sa nužnošću promjene izbornih zakona, samo sa jednim ciljem, a to je da se građanima ne ubije i zadnji tračak nade u bolju i pravedniju državu”, kazao je Begović za naš portal.

Našem razgovoru prethodila je Begovićeva prethodna objava kojom je, također javno, izrazio sumnju u legitimno prikupljanje glasova u slučaju Ante Đapića:

“Đapić je prisvojio glasove Kolinde Grabar – Kitarović”

“Dok obrasci za prikupljanje potpisa za predsjedničku kandidaturu budu izgledali kao toaletni papir kojega je “proizveo” Pero Ćorić (osuđeni krivotvoritelj), dotle će ih Anto Đapić moći prikupiti 13 000. Realno je očekivati da će lažni magistar dobiti glasova manje od broja nosača kutija. Sumnja je više nego osnovana da su mu potpisi ‘darovani’ od jednog predsjedničkog kandidata koji je ih je skupio više nego što je potrebno, a na pitanje kojega, dovoljno je pogledati na koga su usmjereni degutantni napadi ‘desničarskog dvojca’. Siguran sam kada bi se provele dodatne provjere, da bi se mnogi iznenadili kada bi shvatili da je njihov potpis zloupotrebljen. Dakle, pravna država je na potezu!”, odrešit je Begović koji na pitanje, čije je to glasove po njegovom mišljenju prisvojio Đapić, odgovara bez imalo dvoumljenja:

“Glasove Kolinde Grabar – Kitarović”.

Autor:s.v.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.