Foto: Robert Fajt / CROPIX

Evo nje opet. Kolinda u crnoj kožnoj jakni iz Karlovca poručila kako ‘zna držati pušku u rukama’

Autor: Dnevno

Kandidatkinja HDZ-a za novi predsjednički mandat Kolinda Grabar-Kitarović na predizbornom skupu u Karlovcu pozvala je u četvrtak navečer birače da 22. prosinca iziđu na izbore i da biraju “kontinuitet rasta i razvoja, suradnje, jer želimo bogatu Hrvatsku prepoznatljivu u svijetu, kojoj se svi dive”.

Govoreći o hrvatskoj vojnoj industriji, rekla je da su među najboljima u svijetu, da podržava karlovačku tvrtku HS produkt, te da kao predsjednica i vrhovna zapovjednica Hrvatske vojske “zna držati pušku u rukama“.

Uz riječi kako u Domovinskom ratu nije bila braniteljica rekla je da sada “redovito odlazi među naše vojnikinje i vojnike u Afganistanu i drugdje diljem svijeta, jer se danas Hrvatska brani daleko od Hrvatske”.

“Želim im reći da je predsjednica, njihova vrhovna zapovjednica uvijek tu u prvim redovima gdje ste i vi, da im pokažem da sam i ja spremna staviti svoj život na kocku za Hrvatsku”, rekla je Grabar Kitarović.

Posebno se obratila umirovljenicima i najavila da će se zalagati za postavljanje pravobranitelja za prava umirovljenike, jer se njihov glas “mora puno glasnije čuti”.

Braniteljima, umirovljenicima, blokiranima, mladima  i svima drugima rekla je da ona i HDZ nude optimizam i vjeru u sebe, u svoju Hrvatsku i njezine ljude, jer da „Hrvatska sa svojim talentiranim ljudima svuda u svijetu pokazuje da smo uvijek među najboljima“.

“Idemo dičiti se time, idemo vratiti te ljude u Hrvatsku, stvoriti uvjete da riješimo pitanje svih pitanja, a to je demografija. Neka se mladi školuju u inozemstvu, pustimo ih. Za to sam da osnujemo zakladu kojom će se stipendirati talentirani mladi hrvatski državljani, na najboljim svjetskim učilištima, a onda da se vrate ovdje i prenesu nova znanja i iskustva, da se ne vrtimo u krug nekih starih ideja, već da Hrvatsku postavimo onako kako smo je postavili u vanjskoj politici, rame uz rame s onim najboljima”, rekla je u govoru Grabar Kitarović.




Za kritike da se na skupovima državnika u inozemstvu „progura u prve redove“ rekla je: „Čekajte, pa nisam ja tamo nekakva Kolinda i ne znam što, ja sam predsjednica Republike Hrvatske i moja je dužnost pokazati gdje je mjesto mojem narodu i mojoj  državi, a to je u prvim redovima“, istaknula je  i dobila veliki pljesak 200-tinjak okupljenih članova i simpatizera HDZ-a.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.