Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Bernardić uoči nedjeljnih izbora poručio: ‘Milanović ne nudi iskrivljenu povijest, mudri građani znaju kome moraju dati povjerenje’

Autor: Dnevno

Šef SDP-a Davor Bernardić uoči drugog kruga predsjedničkih izbora održao je press konferenciju u Zagrebu.

“Velika većina naših građana nije zadovoljna radom predsjednice. Naš kandidat Zoran Milanović, koji je pobjednik prvog kruga, personifikacija je nužnih promjena. On ne nudi iskrivljenu prošlost koja nas razjedinjuje i ne izvikuje jeftine i prazne domoljubne fraze pod kojima je naš narod osiromašen, a naša zemlja pokradena i predana podobnoj manjini. Iskren je i govori istinu, iako istina ponekad najviše boli”, poručio je Davor Bernadić.

Prokomentirao je i Vladu Andreja Plenkovića.

“Ne znam što bolje opisuje aktualnu Plenkovićevu Vladu. Činjenica da je pola Vlade moralo otići – MarićTolušićKuščevićŽalacDalić ili činjenici da se još uvijek održava na vlasti zahvaljujući političkoj korupciji, odnosno kupovanju zastupnika u Hrvatskom saboru. Sabor nije više volja građana i bilo bi najpoštenije raspisati prijevremene parlamentarne izbore”, rekao je.

Kaže kako HDZ zadnjih trideset godina dijeli Hrvatsku. “HDZ dijeli Hrvatsku na prave Hrvate i – valjda – krive Hrvate. Na privilegirane, koji imaju člansku iskaznicu HDZ-a i one koji bez nje ne mogu ostvariti svoje egzistencijalne potrebe”, istaknuo je Bernardić.

Optužbe bivšeg predsjedničinog savjetnika Radeljića, koji tvrdi da mu je Grabar-Kitarović koja mu je nudila posao tajnog savjetnika Bernardić nije htio previše komentirati: “U mandatu predsjednice afere i skandali u njezinom uredu bili su realna stvar” naglasio je.

Upitan je li Milanović nastupom na debati uspio pridobiti glasače drugih stranaka, Bernardić je kazao: “Cijela Hrvatska je vidjela da je Milanović u debati bio dominantno bolji i dominantno argumentiraniji.”




Na ponovljeni upit je li Milanović nastupom na televizijskom sučeljavanju uspio pridobiti dio Škorinih birača, Bernardić je odgovorio:

“Razlika između argumenata Milanovića i aktualne predsjednice je bila toliko očita da vjerujem da su građani Hrvatske, koji su mudri i bistri, itekako to uvidjeli i znaju kome će 5. siječnja dati povjerenje”.

Smatra kako je datum izbora namjerno izabran jer će tada mnogi Milanovićevi glasači biti na skijanju.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.